Lider sindical al polițiștilor, după materialul Recorder: Poliția Română a ajuns o mocirlă. Se mobilizează într-un mod aproape ocult și pactizează pentru înlăturarea celor incomozi instituției, aidoma structurilor de crimă organizată (VIDEO)

Publicat: 30 07. 2023, 21:45
Actualizat: 30 07. 2023, 21:46
Foto: Pixabay

Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România „Decus”, a comentat materialul Recorder despre cazul de la Oradea, duminică, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și susține că „Poliția Română a ajuns o mocirlă”.

Lider sindical al polițiștilor, pe B1 TV: „Poliția Română a ajuns o mocirlă”

Întrebat cum i se pare cazul de la Bihor, Bogdan Bănică a declarat: „În primul rând, încă din capul locului vreau să îmi exprim public poziția vizavi de portalul Recorder, întrucât în trecut am participat în mod activ la realizarea documentarului «Poliția Română, în misiune de autodistrugere» și nu aș vrea să apară «binevoitori» care să speculeze această informație și să o prezinte ca pe o dezvăluire (…). Investigațiile acestora au dus la dezvăluirea multor cazuri de corupție, de nedreptate socială, de abuzuri ale instituțiilor statului, care au zguduit opinia publică”.

„Am văzut că inspectorul-șef s-a arătat deranjat de faptul că Paul Filimon a înregistrat acele convorbiri private. Păi ne gândim, dacă nu le-ar fi înregistrat, iată că acum deja societatea s-a segregat, unii sunt de o parte, unii susțin cealaltă parte, darămite dacă nici măcar nu avea acele înregistrări. Societatea civilă este șocată de mocirla – și am proprietatea termenilor – în care a ajuns Poliția Română, această instituție. Poliția Română a ajuns o mocirlă”, a adăugat liderul sindical.

„Societatea civilă este șocată de felul cum se poziționează factorii de conducere vizavi de posibile încălcări ale legilor, felul cum se mobilizează într-un mod aproape ocult, aș spune, cum pactizează pentru înlăturarea celor incomozi (…), cum pactizează în această tentativă de mușamalizare a adevărului, din nou, pentru eliminarea celor incomozi, aidoma structurilor de crimă organizată”, a continuat el.

„Incomozi pentru instituție, în sensul acesta am folosit termenul de «incomod». Instituția ar trebui să fie în slujba cetățeanului. Din păcate, iată că din ce în ce mai des observăm că nu prea mai este în slujba cetățeanului”, a mai spus Bogdan Bănică.