Licitație cu ‘DEDICAȚIE’! Cum a primit ‘de urgență’ cumătrul baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, un contract de 253 de milioane de lei de la CNAIR

Licitație cu 'DEDICAȚIE'! Cum a primit 'de urgență' cumătrul baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, un contract de 253 de milioane de lei de la CNAIR
Foto: facebook.com/ionel.arsene72

Corpul de control al Ministerului Transporturilor a găsit nereguli grave la licitația pentru reabilitarea drumului național Bicaz – Poiana Largului câștigată de cumătrul baronului Ionel Arsene.

Pentru câștigarea contractului de peste 253 de milioane de lei s-au asociat trei firme: Aqua Parc, Mavgo Holding, Danlin XXL. Prima dintre acestea, care și preluat 85% din lucrare, este patronată de controversatul om de afaceri Gheorghe Vlasie, cumătrul lui PSD-istului Arsene, scrie newsweek.ro.

Despre celelalte două firme patronate de Dumitru Florin Pavel, respectiv Dan Amurăriței, presa locală a menționat că acestea fac parte dintr-un grup de firme agreat la nivel județean tot de baronul de Neamț, scrie sursa citată.

Contractul ‘cu dedicație’ a fost dat în mandatul lui Narcis Neaga, fostul șef al CNAIR. De asemenea, a fost validat și de directorii Ionuț Mașala și Cristian Andrei.

Mai mult, aceștia au stabilit carcter de urgență privind efectuarea lucrării, fapt contrazis de experții corpului de control, care susțin că situația dezastruoasă a drumului era conuscută cu mult timp înainte.

Întregul proces a fost, bineînțeles, supervizat de Răzvan Cuc, în calitate de ministru al Transporturilor, și baronul PSD Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț,

Cumătrul lui arsene a primit chiar și bani în avans, circa 28 de milioane de euro, pentru lucrare.

La această oră, drum este în aceeași stare.

„Prin inacțiunea DRDP Iași și întârzierea în luarea unei decizii în cee ace privește remedierea stării drumului DN 15 se creează suspiciunea că atribuirea contractului prin negociere fără publicarea unui anunț de participare s-a făcut preferențial către asocierea condusă de Aqua Parc”, se mai arată în raportul Corpului de control.

Sursa citată scrie că firma lui Vlasie este abonată la contractele instituțiilor publice din județul Neamț.

Amintim căNarcis Neaga și-a dat demisia la îneputul lunii iulie anula cesta din funcția de director al CNAIR, după ce premierul de atunci, Viorica Dăncilă, i-a cerut ministrului Transporturilor să-l demită.

Viorica Dăncilă a spus că CNAIR, condusă de Narcis Neaga, şi-a asumat termene nerealiste şi a dezinformat cu privire la stadiul proiectelor de infrastructură.

acesta a fost înlocuit cu Sorin Scarlat, fost director general adjunct al Direcției Generală Dezvoltare Infrastructură Rutieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`