Librăriile din România au adoptat pisici. Județele în care felinele își petrec zilele printre cărți

Librăriile din România au adoptat pisici. Județele în care felinele își petrec zilele printre cărți
Sursa Foto: Freepik.com

Librăriile din România au adoptat pisici care se joacă printre rafturi și așteaptă să fie mângâiate de către clienți.

Librării de pisici

Năsuca, Maya, Stitch și Denisa sunt cele patru pisici care au fost adoptate. Năsuca trăiește la o librărie din Constanța, din 2015, de când avea doar 7 luni. Era sfioasă și nu îi plăcea să fie printre oameni, dar s-a acomodat și apropiat de oameni și chiar apără librăria de alte pisici, câine sau chiar păsări, informează Ziare.com.

Ea nu era sterilizată, dispărea cu zilele, dar oamenii se mobilizau să o găsească și să o aducă acasă, la librărie.

Maya și Stitch se găsesc în Galați. Prima a ajuns în 2019 după ce a fost găsită sub o mașină, iar fratele ei, Stitch, a fost adus în 2020.

Denisa, pisica aristocrată

Denisa se află la o librărie din Sibiu. Este aristocrată, mereu curioasă, atentă și nu se prea lasă mângâiată așa ușor. Ea a trăit la o femeie care locuiește în apropierea librăriei, dar pisica nu a mai vrut să meargă înapoi la ea.

„E foarte fain cu o pisică în librărie, îți ia din griji, te relaxează. La început a fost groaznic o perioadă, pentru că se așeza în vitrină și toți trecătorii băteau în geam la ea”, mai spune angajata librăriei.

Felina Denisa stă pe tejgheaua de la intrare, întâmpină clienții, iar când se plictisește se mută în vitrină.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)