CORONAVIRUS | Librăriile Cărturești, închise pe termen nedeterminat. 500 de salariați, puși pe bară

CORONAVIRUS | Librăriile Cărturești, închise pe termen nedeterminat. 500 de salariați, puși pe bară

Reţeaua de librării Cărtureşti a decis să închidă majoritatea locațiilor din ţară, în contextul scăderii drastice a vânzărilor cauzate de criza coronavirus.

Lanţul numără aproximativ 40 de unităţi în principalele oraşe din ţară, cu 500 de angajați în total.

„În acest moment, viitorul Cărtureşti este pus sub semnul întrebării de scăderea dramatică a vânzărilor, precum şi de incertitudinea privind măsurile luate de autorităţi în sprijinirea sectorului cultural de efectele economice devastatoare ale pandemiei COVID-19. Librăria online carturesti.ro rămâne deschisă şi cititorii sunt încurajaţi să sprijine librăriile fizice prin comenzi online în următoarea perioadă.

Pentru ca o librărie să trăiască e nevoie zilnic de cititori, de evenimente, de interacţiuni între librari, editori, autori şi public. în ultimele zile, librăriile noastre au rămas fără cititori, lansările de carte s-au anulat, atelierele pentru copii s-au oprit, vânzările au scăzut la niveluri de neimaginat”, au declarat oficialii lanţului, potrivit ZF.ro.

Totodată, decizia de a închide librăriile afectează și aproximativ 1.500 de furnizori din România şi colaboratori: edituri, autori, organizatori de evenimente, artişti grafici sau agenţii de comunicare.

“Disrupţia creată de pandemia COVID 19 s-a dovedit până acum mai devastatoare decât oricare dintre crizele cu care librăriile s-au confruntat în ultimele decenii”, au mai completat reprezentanții Cărturești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`