Leul Simba, mascota orașului Zaporojie din Ucraina, a scăpat cu viață în urma bombardamentelor și a ajuns în România

Leul Simba, mascota orașului Zaporojie din Ucraina, a scăpat cu viață în urma bombardamentelor și a ajuns în România
Leul Simba mascota orașului Zaporojie din Ucraina, a scăpat cu viață în urma bombardamentelor. Sursa foto: Facebook/Фельдман Экопарк

În România a ajuns un refugiat ucrainean cât se poate de special, Leul Simba, care este și mascota orașului Zaporojie din Ucraina. Animalul a scăpat cu viață în urma bombardamentelor din Ucraina și a fost adus la noi în țară, unde va sta în grădina zoologică din Rădăuți, județul Suceava.

Mai multe ONG-uri au colaborat pentru a-l aduce pe Simba, leul salvat de la grădina zoologică din Zaporijie în România. Simba se numără printre puținele animale care au rămas în viață în urma atacurilor rusești, potrivit Antena3.ro.

Simba a fost adus la grădina zoologică din Rădăuți

Mascota orașului Zaporojie din Ucraina, Simba, nu va rămâne pentru totdeauna la grădina zoologică din Rădăuți. Animalul va sta la noi în țară o perioadă bine determinată, în condițiile în care va fi transportat în Africa de Sud, acolo unde îl așteaptă un sanctuar.

Orașul ucrainean Zaporojie a intrat in stare de asediu pe data de 19 martie. Tot atunci, vicepremierul ucrainean, Irina Vereşciuk, a declarat că tot mai mulți civili vor fi evacuați prin zece coridoare umanitare.

Proprietarul grădinii zoologice și-a transformat casa în arca lui Noe

Proprietarul ecoparcului din Harkov a dus câteva dintre animale la el acasă, dar multe sunt încă în pericol. Unele animale, inclusiv lupii, au scăpat, potrivit unian.

Ecoparcul nostru a fost din nou atacat. Obuzele au zburat în zona complexului expozițional ‘Australia’. Acum se ajunge foarte greu și nu este suficientă mâncare. Facem totul pentru a evacua cât mai multe dintre ele pe cât posibil, în locuri sigure. (…) Casa mea s-a transformat în arca lui Noe, eu însumi am devenit un pic Mazai.

În fiecare cameră, în fiecare colț trăiește cineva. În piscină, trăiesc marabu, broaște țestoase. Pe pat, sub pat e cineva. Dorm lângă maimuțe. La picioarele mele, sunt patru cutii cu animale”, a precizat Alexander Feldman.

În jur de 3 milioane de persoane au părăsit Ucraina în cele 27 de zile care au trecut de la startul războiului declanșat de Federația Rusă, arată datele ONU. Aproape jumătate dintre refugiați sunt copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`