Legumele cele mai bogate în proteine. Ce ne recomandă specialiștii să consumăm pentru a avea o dietă sănătoasă

Publicat: 28 05. 2024, 19:51
Actualizat: 06 06. 2024, 15:46
Foto: Pixabay

Proteinele, esențiale pentru sănătatea și dezvoltarea organismului uman, pot fi obținute și din legume. Nutriționiștii au realizat o listă cu cele mai bune 10 legume bogate în proteine, ideale pentru o dietă sănătoasă.

Importanța proteinelor pentru organism

Proteinele, descoperite în 1838 de Jakob Berzelius, joacă un rol crucial în sănătatea organismului, de la păr la mușchi și creier. Dietele bogate în proteine sunt importante pentru formarea masei musculare și pentru pierderea în greutate, deoarece proteinele sunt mai dificil de transformat în grăsime.

Deși carnea, fructele de mare și lactatele sunt cunoscute ca surse principale de proteine, anumite legume sunt bogate în acest nutrient esențial pentru organism, potrivit adevărul.ro. 

Legumele cu cel mai mare conținut de proteine

Mazărea verde conține 8 vitamine, 7 minerale, enzime, fibre și proteine de calitate. Spanacul este a doua cea mai bogată legumă în proteine de pe această listă. Pe lângă proteine, spanacul este plin de vitamina A, K și C.

Anghinarea este bogată în proteine, fibre și mulți alți nutrienți. Este benefică pentru ficat, tulburări biliare, scăderea colesterolului și a glicemiei. Porumbul dulce, contrar așteptărilor, este un aliment nutritiv cu beneficii impresionante. Este o sursă bună de fibre care oferă senzația de sațietate, mai ales atunci când este asociat cu alte proteine.

Avocado nu doar că este bogat în proteine, dar este și o sursă excelentă de potasiu și fibre. Acesta contribuie la sănătatea inimii și ajută la gestionarea greutății.