Legumele care se plantează, de fapt, în luna februarie

Legumele care se plantează, de fapt, în luna februarie
Sursa Foto: Freepik.com

Persoanele care iubesc grădinăritul se apucă de treabă imediat după ce au trecut sărbătorile de iarnă. Lista legumelor care se pot semăna în luna februarie nu este lungă, însă include legume și verdețuri importante.

Ce tipuri de semințe putem planta în luna februarie

Ultima lună de iarnă este propice plantării semințelor de varză, ardei gras, gogoșari, gulii, broccoli, ridichi și roșii.

De asemenea, în perioada 20 – 29 februarie, dacă vremea permite, se pot pune şi seminţele de morcovi, ceapă, salată, spanac rubarba, hreanul, asparagusul si anghinarea, potrivit agrointel.ro.

De reținut faptul că înainte de a planta semințele, oamenii trebuie să fie atenți la ambalajul în care vin acestea. În plus, ele trebuie să fie controlate pentru a nu fi expirate.

În același timp, soiurile care urmează a fi semănate trebuie selectate cu grijă, acordând o atenție deosebită indicațiilor de pe plic pentru distanța și adâncimea la semănat, dar și privind perioada de semănat și de vegetație.

În această perioadă se pot planta și arbuști

În cazul în care pământul nu este îngheţat sau îmbibat de apă, poate fi săpat, iar pe o vreme bună se poate începe plantarea arborilor, arbuştilor, a plantelor perene şi a ierburilor decorative.

Tot în luna februarie se transvazează speciile de Helleborus, bulbii de cyclamen şi se plantează în grădină butaşii din ghivece, crinii hemerocallis, crinii de toamnă, se seamănă răsadurile de petunii şi panseluţe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`