Legumele românești au ajuns să fie mai scumpe decât carnea porc, mai ales în perioada postului Paștelui.
Chiar și în afara postului, prețurile legumelor și fructelor sunt mai mari, având în vedere creșterea numărului persoanelor care adoptă un regim alimentar vegetarian și vegan. Prețurile sunt influențate și de condițiile meteo, de recoltetele din acea perioadă și de transportul legumelor. Unele ajung să fie foarte scumpe din cauza creșterii costulului de producție, conform Cancan.
Au apărut urzicile atât pe tarabele din piețe, cât și pe rafturile supermarketurilor, doar că un kilogram de urzici este mai scump decât unul de carne. Astfel, într-un lant de supermarket-uri, un kilogram de urzici costă 38 de lei, iar două kilograme de pulpă de porc fără os au ajuns la prețul de 35,8 lei.
Urzicile sunt bogate în fier și vitamina C, fiind foarte benefice pentru organism și reprezintă o alegere potrivită pentru gătit în sezonul primăverii.