Oficial! Toți românii pierd bani la pensie: Vezi doar aici câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare…

Oficial! Toți românii pierd bani la pensie: Vezi doar aici câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

Noua lege a pensiilor a produs mare vâlvă pe scena publică, în condițiile în care mai multe prevederi îi nemulțumesc pe pensionari, relatează a1.ro.

INCENDIAR! CE FAC OANA ROMAN ȘI SOȚUL EI CÂND NU-I VEDE NIMENI! IMAGINI BOMBĂ AU AJUNS PE INTERNET

Așadar, scrie sursa citată, noua lege a pensiilor nu aduce prea multe veşti bune. Pensionarii de rând nu vor putea cumula mai multe tipuri de pensii, în timp ce beneficiarii de pensii speciale se vor bucura şi de pensia publică.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL FUEGO! A AJUNS NUMAI PIELE SI OS! IRINA LOGHIN E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Prin urmare, publicația arată că noua lege a pensiilor nu va repara una dintre marile nedreptăţi ale actualului sistem: cumularea pensiilor speciale cu cea publică. Prin urmare, pensionarii de rând vor fi obligați să opteze pentru o singură categorie de pensie – așa cum se întâmplă și în prezent, în timp ce senatorii, militarii și deputații vor avea venituri obţinute din pensia publică şi cea specială.

TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!IMAGINI BOMBĂ CU LOCULUNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

Persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nu fac obiectul unor legi speciale nu pot beneficia de una dintre următoarele patru categorii de pensii publice: pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată, pensia de invaliditate și pensia de urmaş.

Totuși, există și o excepție, și anume cea a soțului supraviețuitor. Aceeași sursă notează că dacă acesta nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie.

Cu toate aceastea, măsura este valabilă doar dacă solicitantul îndeplinește mai multe condiții: a realizat stagiul complet de cotizare, a împlinit vârsta standard de pensionare și nu s-a recăsătorit sau durata căsătoriei a fost de cel puţin 10 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`