OFICIAL! Toți românii PIERD BANI LA PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare…

OFICIAL! Toți românii PIERD BANI LA PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...
Foto: Pixabay.com

Noua Lege a pensiilor nu vine cu vești bune pentru toți pensionarii. Aceasta nu va înlătura una dintre marile nedreptăţi ale actualului sistem.

DOLIU LA PRO TV! ANUNȚ ȘOC DESPRE PAVEL BARTOŞ! DIN PĂCATE, ACUM TOTUL SE CONFIRMĂ!IMAGINI DE LA LOCUL TRAGEDIEI (GALERIE FOTO)

Astfel, dacă pensionarii de rând vor fi obligaţi, în continuare, să opteze pentru o singură categorie de pensie, senatorii, militarii sau deputaţii vor avea venituri obţinute din pensia publică şi cea specială.

INCENDIAR! MĂDĂLINA GHENEA, PRINSĂ ÎN FAPT CU MILIONARUL! VEZI AICI UNDE I-A PUS MÂNA (GALERIE FOTO)

Conform proiectului noii legi, persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nu fac obiectul unor legi speciale nu pot beneficia de una dintre următoarele patru categorii de pensii publice: pensia pentru limită de vârstă; pensia anticipată; pensia de invaliditate; pensia de urmaş.

ANAMARIA PRODAN ȘI-A LĂSAT FANII MASCĂ! A FOST PRINSĂ APROAPE DEZBRĂCATATĂ ÎN DORMITOR: CU CE BĂRBAT ŞI-A FĂCUT DE CAP (GALERIE FOTO)

În cazul lor, legea prevede că o persoană poate beneficia de o singură categorie de pensie dintre cele prevăzute.
Excepţie face ajutorul pentru soţul supravieţuitor.

Dacă soţul supravieţuitor nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie.

Acest lucru se poate întâmpla doar dacă solicitantul îndeplineşte condiţii precum: a realizat stagiul complet de cotizare, a împlinit vârsta standard de pensionare și nu s-a recăsătorit sau durata căsătoriei a fost de cel puţin 10 ani, potrivit a1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`