Lege nouă pentru curierii din România / Ce se întâmplă cu plățile ramburs din 2023

Lege nouă pentru curierii din România / Ce se întâmplă cu plățile ramburs din 2023
Sursa Foto: Pixabay

Venirea noului an este întâmpinată cu multe modificări și legi noi. Din 2023 curierii vor trebui să respecte o nouă lege care privește plățile ramburs. Iată ce vor trebui să facă livratorii de la 1 ianuarie 2023.

Dacă până acum domeniile vizate cu noi legi erau pensiile și salariile, curierii trebuie să știe că vor avea de făcut un lucru în plus de la începutul anului 2023. Legea are ca scop digitalizarea și îmbunătățirea practicilor.

Ce lege trebuie să respecte curierii din România din ianuarie 2023

Pentru a crește nivelul de încasare a taxelor și impozitelor, curierii vor trebui să furnizeze datele clienților care plătesc ramburs comenzile online. Toate informațiile despre comandă și despre clienți vor fi transferate către ANAF.

„ANAF este dedicată constant iniţiativelor de digitalizare în scopul atingerii obiectivelor instituţiei privind îmbunătăţirea conformării voluntare, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, asigurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenţiei), cât şi a costului conformării (la nivelul contribuabililor). Această reformă abordează nevoia urgentă de modernizare şi digitalizare a ANAF, astfel încât colectarea impozitelor să fie mai eficientă în raport cu obiectivul de a creşte raportul venit – PIB şi de a reduce decalajul fiscal la TVA”, a declarat ANAF despre noua decizie.

Iată datele pe care curierii vor trebui să le transmită către ANAF:

  • Numărul de înregistrare a comenzii;
  • Datele de identificare ale expeditorului;
  • Datele personale ale clientului.

În datele personale ale clientului se încadrează numele și prenumele ale acestuia, dar și adresa unde locuiește, conform spynews.ro.

„Zona de reglementare în această zonă nu face decât să ajute statul român să poată colecta taxele și impozitele de care este nevoie pentru ca bugetul național să poată furniza serviciile publice pe care cetățenii români le așteaptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`