Lecție despre empatie, „predată” de doi polițiști din Iași. Au avut grijă de o fetiță de un an, după ce mama ei a fost implicată într-un accident

Lecție despre empatie, „predată” de doi polițiști din Iași. Au avut grijă de o fetiță de un an, după ce mama ei a fost implicată într-un accident
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Doi polițiști din Iași și-au asumat responsabilitatea de a avea grijă de o fetiță de un, după ce mama sa a fost implicată într-un accident. Femeia nu a suferit răni grave, dar a avut nevoie de îngrijirea medicinilor după ce a intrat în stare de șoc.

Accidentul s-a petrecut în seara zilei de marți. O mașină, în care se aflau trei femei și un copil, și o autoutilitară au fost implicate, niciuna dintre persoanele prezente nefiind grav rănită. Pasagerele au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că intraseră în stare de șoc, timp în care polițiștii Ștefan și Victor au avut grijă de fetiță.

Cum a ajuns fetița în grija polițiștilor

Polițiștii locali din Iași, Ștefan Moșuc și Victor Ciurdea dirijau o intersecție aglomerată, moment în care accidentul s-a produs la doar câțiva metri de el. Cei doi au intervenit rapid și ulterior, au avut grijă și fetiță, în timp ce mama și celelalte femei din mașină erau controlate de medicii sosiți la fața locului.

„Eu cu colegul meu, Victor Ciurdea, eram în intersecție, dirijam traficul, deoarece era destul de aglomerat. După ce a trecut coloana de mașini, au trecut și pietonii pe la trecere. Era o mașină oprită la trecere când, deodată, o autoutilitară a venit cu viteză, iar șoferul, din neatenție, nu a mai apucat să calce frâna și s-a produs coliziunea dintre cele două vehicule. Totul s-a întâmplat la 20 de metri de noi și am mers în grabă să vedem ce s-a întâmplat (…)

Femeile au fost preluate de medici, care le-au dus la ambulanță pentru a face verificări. Mătușa fetiței a vrut să o ia și să stea cu ea în ploaie, iar atunci i-am spus că trebuie să meargă și ea să fie controlată de medici și că vom avea noi grijă de fetiță. Am găsit în mașină biberonul ei, am luat-o în mașina poliției și am liniștit-o, deoarece era foarte speriată. După câteva minute, a fost mai bine, iar la final a fost preluată de familie. Femeile se simțeau mai bine, însă au fost transportate la spital pentru investigații”, a povestit Ștefan Moșuc, polițist local din Iași, potrivit Bună Ziua Iași.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Fiica Oanei Roman are salariu la 10 ani. Din ce își câștigă banii
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:23 - Poliția Română a confirmat că cei trei copii dați dispăruți au fost depistați alături de tatăl lor în Serbia: „La acest moment, minorii sunt în afara oricărui pericol”
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare
20:58 - Ce mesaj a postat Liam Payne cu o oră înainte să moară. A căzut de la etajul 3 al unui hotel
20:57 - Raluca Turcan, despre referendumul lui Nicușor Dan: Să dăm o Ordonanță de Urgență, să fie secțiile de votare suprapuse și să sprijinim o consultare a bucureștenilor, care este necesară pe niște chestiuni foarte importante (VIDEO)