LOVITURĂ pentru PSD: O lege atacată la CCR de Klaus Iohannis, neconstituțională

LOVITURĂ pentru PSD: O lege atacată la CCR de Klaus Iohannis, neconstituțională

Curtea Constituțională (CCR) a admis cu unanimitate de voturi obiecția de neconstituționalitate, formulată de președintele Klaus Iohannis, a Legii privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice.

De asemenea, magistrații au decis că Legea privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice este neconstituţională , în ansamblul ei, deoarece în cadrul procedurii legislative, iniţiatorul nu a solicitat avizul Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

„În cadrul procedurii legislative, iniţiatorul nu a solicitat avizul Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în conformitate cu art.4 lit.d) pct.1 din Legea nr.415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.494 din 10 iulie 2002, potrivit căruia una dintre atribuţiile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării constă în avizarea proiectelor de acte normative iniţiate sau emise de Guvern privind, între altele, securitatea naţională”, a transmis CCR, citată de stiripesurse.ro.

Astfel, reprezentanții Curții au transmis că actul normativ încălcă prevederile constituţionale ale art.1 alin.(5) care consacră principiul legalităţii şi ale art.119 referitoare la atribuţiile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`