Laurențiu Gîdei (PSD), despre limitarea plăților cash: Această decizie nu afectează marea masă a populației. Toată lumea își va putea trăi viața liniștită și își va putea cheltui banii pe care îi are (VIDEO)

Laurențiu Gîdei (PSD), despre limitarea plăților cash: Această decizie nu afectează marea masă a populației. Toată lumea își va putea trăi viața liniștită și își va putea cheltui banii pe care îi are (VIDEO)
sursa foto: Facebook.com/ Laurențiu Gîdei

Deputatul PSD, Laurențiu Gîdei, a avut o intervenție în cadrul emisiunii News Pass, moderată de Laura Chiriac, unde a comentat subiectul referitor la limitarea plăților cash, măsură pe care premierul Ciolacu ar fi luat-o după ce a discutat cu experți ai ANAF.

„Guvernul Politic se bazează pe știința în multe domenii a funcționarilor statului. În altă ordine de idei, ceea ce a spus premierul n-a spus nimic incorect. Într-adevăr, există o nemulțumire din partea agenților economici, cei mici din mediul rural, pe bună dreptate, și aici cred că s-ar impune o flexibilizare a acelor baremuri și cred că asta se va întâmpla în perioada imediat următoare.

Discutăm de două aspecte diferite. 1 – cea a agenților economici, unde, există o nemulțumire și 2 – cea a persoanelor fizice, unde, efectiv, nu prea sunt probleme. Asta e o falsă problemă rostogolită, așa de greu și frumos deontologic și toată lumea a isterizat populația spunându-le că dispar banii, că trebuie să-și facă card, totalmente fals.

Lucrurile, în realitate, sunt altele. Da, am vrea și noi să știm, cel care se duce și își cumpără un ceas de sute de milioane sau un diamant sau un autoturism, de unde are proveniența banilor și cred că asta este și normal, și în toate statele europene lucrurile astea se întâmplă cu tranzacții bancare.

Marea majoritatea a țării nu are cumpărături de 5.000 RON pe zi sau, hai să spunem, că are soția, poate 5000, soțul – 5000. Dar sunt cazuri foarte rare.

Această decizie nu afectează marea masă a populației. Toată lumea spune dispar banii, ne trebuie obligatoriu card, totalmente fals. Toată lumea își va putea trăi viața liniștită și își va putea cheltui banii pe care îi are.

Am spus de la început că există posibilitatea unei flexibilizări a acestor bareme și asta se va întâmpla în zilele următoare, probabil și după-amiază, după întâlnirile pe care premierul le va avea cu cei din IMM-uri, cu cei din bănci, cu cei care, într-adevăr, înțeleg foarte bine fenomenul și sunt afectați.

În acest moment, toată lumea are voie să facă ce dorește.”, a declarat deputatul PSD.

I se va cere demisia ministrului Boloș din cauza măsurii privind limitarea cash?

“Nu domnul Boloș a venit cu aceste măsuri, ci funcționari din ANAF. Când se solicită măsuri pentru a reduce evaziunea fiscală, specialiștii au datoria să prezinte o realitate. Din păcate, asta era realitatea crudă a României. Repet, faptul că vom flexibiliza foarte posibil aceste plafoane, sper să fie de bun augur pentru toată lumea, dar, repet, populația în marea ei majoritate nu este afectată de niciun fel de problemă a dispariției sau a utilizării cardului obligatoriu.”, a mai spus Gîdei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`