Laurențiu Gîdei (PSD), despre ce soluții există pentru a scăpa de pericolul urșilor: E clar că nu avem altă soluție decât eutanasierea. Trebuie să ne hotărâm. Ce alegem: oamenii sau animalele? (VIDEO)

Laurențiu Gîdei (PSD), despre ce soluții există pentru a scăpa de pericolul urșilor: E clar că nu avem altă soluție decât eutanasierea. Trebuie să ne hotărâm. Ce alegem: oamenii sau animalele? (VIDEO)
Sursa foto: Facebook.com

Deputatul PSD, Laurențiu Gîdei, a avut o intervenție în emisiunea Bună, România!, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, unde a fost întrebat ce soluții există pentru a scăpa de pericolul urșilor.

Amintim că, marți, pe 9 iulie, o tânără de 19 ani a fost ucisă de urs în timp ce se afla pe un traseu pe Jepii Mici.

„Arată clar că numărul lor este foarte mare, este scăpat de sub control”

Gîdei este de părere că urșii ar trebui împușcați și că viața oamenilor primează. “Trebuie să ne hotărâm ce alegem, oamenii sau animalele?”, a continuat deputatul PSD.

„E un subiect și o temă mult prea gravă, ca să o abordăm într-o notă relaxată. E clar că nu avem altă soluție decât eutanasierea, împușcarea urșilor. E clar că tot ne învârtim în jurul cozii de atâta și atâta vreme și discutăm. Îmi aduc aminte chiar la comisia de administrație a fost o lege, au venit asociații de vânători, au venit apărătorii urșilor și așa mai departe și totul a rămas ca în tren.

Ei, și rămasul ăsta ca în tren, tocmai a dus, iată, la o nouă tragedie.

Eu cred că trebuie să hotărâm, ce alegem: oamenii sau animalele? Că eu m-am săturat, domnule, noi suntem singura țară din Uniunea Europeană, care avem de-a drepturi și protejăm animalele într-un mare fel, dar noi avem în continuare urși foarte mulți. Avem în continuare câini pe toate străzile.

Și cu vânătoarea, eu vă spun, în județul meu eu nu mai văd iepuri, nu mai văd căprioare, adică clar ceva se întâmplă, sunt decimați, că avem și vânători, oricine, acum, poate deveni vânător.

Nu este mafie cu urșii, probabil e un exces de zel, dar iată că în continuare se produc tragedii.

(…) Nu exterminăm toți urșii, dar putem rări considerabil numărul lor din zonele în care sunt turiști, din zonele care sunt locuite, pentru că avem un număr, și specialiștii, și tot ce am mai citit, arată clar că numărul lor este foarte mare, este scăpat de sub control. Luați-o comparativ cu statele Uniunii Europene și vedeți”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`