Laurențiu Gîdei, după incendiul de la pensiunea din Prahova: Instituțiile statului de multe ori încurcă, dar încurcă și îngreunează obținerea documentelor tocmai pentru a preîntâmpina astfel de tragedii (VIDEO)

Laurențiu Gîdei, după incendiul de la pensiunea din Prahova: Instituțiile statului de multe ori încurcă, dar încurcă și îngreunează obținerea documentelor tocmai pentru a preîntâmpina astfel de tragedii (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Instituțiile statului de multe ori încurcă, dar încurcă și îngreunează obținerea documentelor tocmai pentru a preîntâmpina astfel de tragedii, a declarat deputatul PSD Laurențiu Gîdei, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, după incendiul de la pensiunea din Prahova.

Laurențiu Gîidei (PSD), pe B1 TV, despre tragedia de la pensiunea din Prahova

„Da, instituțiile statului de multe ori încurcă, dar încurcă și îngreunează obținerea documentelor tocmai pentru a preîntâmpina astfel de tragedii. Pentru că acum ne legăm de această autorizație de la ISU – da, poate că dacă ar fi fost acea autorizație, poate cauza incendiului nu ar fi fost declanșată și astfel ar fi evitat câteva tragedii, câteva familii îndoliate. Condoleanțe familiilor!”, a declarat deputatul PSD.

„Chiar dacă câteodată patronii se plâng că statul este prea sever, că birocrația, că nu știu ce, normativele dacă ar fi fost respectate și toate autorizațiile ar fi fost luate, probabil la momentul acesta am fi discutat despre o tragedie, un accident al cărei cauze așteptam să ne-o dea anchetatorii, dar acum avem de ce ne lua în spațiul public. Sau poate era închisă, bineînțeles! Așa cum spuneți, în lege sunt specificate și portițe de scăpare a acestor așezăminte care funcționează fără această autorizație la incendiu, care, vedem noi, de foarte multe ori poate face diferența între viață și moarte”, a adăugat Laurențiu Gîdei.

„Este regretabil că astăzi, într-o zi de sărbătoare, discutăm despre încă o tragedie în România, dar până la urmă un accident pe care foarte puțini l-ar fi putut preîntâmpina. Rămâne să vedem care sunt rezultatele anchetei și care vor fi vinovații trași la răspundere, cu toate că orice vinovat tras la răspundere nu va întoarce viața celor care au pierit în această tragică dramă”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`