Laurenţiu Ciurel, șeful Complexului Energetic Oltenia, a fost demis pentru că nu a îndeplinit criteriile de performanţă
Şeful Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost revocat din funcţie, informează B1 TV. Decizia a fost luată de Consiliul de Supraveghere al instituţiei care a anunţat că Ciurel nu a îndeplinit criteriile de performanţă. Fostul director, care este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, anunţase încă dinaintea deciziei că dacă va fi demis se va adresa instanţei şi va câştiga „mulţi bani”.
Într-un comunicat de presă semnat de şeful Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, Cristian Eugen Radu, se anunţă revocarea din funcţie a directorului general Laurenţiu Ciurel pentru nerealizarea criteriilor de performanţă asumate. Conducerea executivă a companiei va fi asigurată de către ceilalţi membri ai directoratului ,se mai arată în comunicat.
Acţionarii CE Oltenia au încercat să îl demită pe Ciurel încă din şedinţa din 23 noiembrie, însă, din lipsa de cvorum, Consiliul de Supraveghere nu a putut lua această decizie.
Hotărârea nu l-a luat prin surprindere pe Ciurel care anunţase încă din urmă cu mai multe zile că dacă va fi revocat va contesta decizia. „Voi acționa în judecată și voi sta acasă pe bani mulți în cazul în care voi fi revocat”, a declarat acesta pentru TV Sud.
Laurenţiu Ciurel a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, alături de Victor Ponta și Dan Șova. Cu toate acestea, nu a putut fi clintit până acum din fruntea Complexului Energetic, deşi compania pe care o conducea este parte civilă în dosar. CE Oltenia ar trebui să recupereze un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei provocat chiar de Ciurel.
Anul trecut, Complexul a înregistrat, sub conducerea lui Ciurel, cea mai mare pierdere dintre societățile de stat: aproape 700 de milioane de lei. Practic, o companie cu profit de 118 milioane de lei in 2012 a ajuns în doar doi ani în pragul falimentului. De asemenea, valoarea creanțelor a crescut de la 300 de milioane de lei în 2012 la peste 1 miliard in 2014, iar plățile restante de la zero în 2012 la peste 50 de milioane de lei in 2014.