Laura Codruța Kovesi: Avem anchete în curs care vizează achiziții în domeniul sănătății publice (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi: Avem anchete în curs care vizează achiziții în domeniul sănătății publice (VIDEO)
Foto: B1 TV

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni că Direcția Națională Anticorupție are în derulare mai multe anchete are vizează achizițiile publice în domeniul Sănătății.

”În ultimii doi ani combaterea corupției în sănătate a constituit o prioritate pentru DNA. În ultimii doi ani, peste 75 de persoane implicate în domeniul Sănătății au fost investigate și trimise în judecată de către DNA. Numai anul trecut am avut un secretar de stat, un director din ministerul Sănăntății. Avem foarte multe anchete are vizează achiziții publice. În ceea ce privește frauda în achizițiile publice în domeniul Sănătății, avem în derulare mai multe anchete care vizează mai multe achiziții de la diferite spitale atât din București, cât și din țară. Nu vă pot confirma pentru ce produse, pentru ce medicamente, pentru ce tipuri de aparatură medicală pentru că aceste investigații sunt confidențiale. Pe măsura ce vom reuși să le finalizăm, o să vă anunțăm. Vă pot confirma că avem anchete în curs care vizează achiziții în domeniul sănătății publice”, a declarat Kovesi.

Laura Codruța Kovesi: Avem anchete în curs care vizează achiziții în domeniul sănătății publice

#DIRECT_ONE_c6z1jh#

”Este îngrijorătoare lipsa unor strategii de prevenire și lipsa modificării unor proceduri care au dus la comiterea unor astfel de fapte. Chiar săptămâna trecută, DNA a prins din nou în flagrant un manager de spital care în 2014 a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție legate de achiziții publice în doemniul sănătății. Nu și-a pierdut funcția și săptămâna trecută a fost prins în flagrant pentru aceeași faptă. Nu este pentru prima dată când tipologiile în cadrul infracțiunilor de corupție în sistemul de sănătate se repetă, ceea ce ne aratăcă anumite proceduri trebuie schimbate, anumite măsuri de prevenire trebuie luate mult mai clar și cât mai repede”, a mai spus șefa DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie