Laura Codruţa Kovesi a cerut recuzarea Adinei Florea pentru că nu este imparţială: „Acuzaţiile la adresa mea, simple fabulaţii / Sunt hărţuită de 2 ani / Voi continua cu candidatura pentru Parchetul European” (VIDEO)

Laura Codruţa Kovesi a cerut recuzarea Adinei Florea pentru că nu este imparţială: Acuzaţiile la adresa mea, simple fabulaţii / Sunt hărţuită de 2 ani / Voi continua cu candidatura pentru Parchetul European (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Laura Codruţa Kovesi a anunţat la finalul audierii de la Parchetul General că a depus două cereri privind recuzarae procurorului de caz Adina Florea şi a şefului secţie speciale, procurorul Gheorghe Stan, pe motiv că aceştia nu sunt imparţiali pentru a conduce această anchetă.

Fosta şefă DNA a precizat că vineri i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul deschis după sesizarea lui Sebastian Ghiţă, dar nu s-a luat nicio măsură preventivă pe numele ei.

Laura Codruţa Kovesi a sublinait că nu a avut nicio atribuţie privind extrădarea lui Nicolae Popa şi că acest dosar este continuarea faptului că este hărţuită de 2 ani. Aceasta a catalogat acuzaţiile ce îi sunt aduse în cele două dosare drept „simple fabulaţii”.

„Nu am comis niciodată, dar niciodată fapte penale. Nu am avut niciun fel de atribuții legate de extradarea inculpatului Popa Nicolae. Poliția Română și Ministerul Justiției au avut atribuții. (…) Acuzația că aș fi primit eu bani pentru a face extrădarea, nu e adevărat. Plata s-a făcut de Politia Română, sunt două comunicate oficiale în acest sens”, a subliniat Laura Codruţa Kovesi.

Cât priveşte pozele şi filmuleţe despre care Sebastian Ghiţă susţine că le are cu Kovesi, fosta şefă DNA a precizat că nu există nicio poză din casa lui Sebastian Ghiţă, orice imagine care ar putea apărea fiind ori de la evenimente din locuri publice ori falsuri.

„Nu am avut întâlniri în afara unui cadru instituțional. Am participat la evenimente organizate de instituții ale statului. De acolo sunt poze. Nu am vorbit niciodată cu Ghiță nici la telefon, nici prin email. Nu am folosit emailul cuvuveaua. Pot apărea fotografii false, cum au apărut și înregistrări false”, a subliniat Kovesi.

Aceasta a subliniat că va continua să îşi susţină candidatura pentru şefia parchetului european în ciuda tuturor piedicilor ce i se pun din ţară.

„Mă voi prezenta în Parlamentul European. Până atunci mai sunt câteva etape de parcurs”, a sublniat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă vineri sub acuzare pentru trei infracţiuni: luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis dupăun denunţ depus de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`