La un pas de tragedie în Harghita: Un bărbat a fost atacat de urs. Acesta are ruptură de mandibulă şi plăgi muşcate

La un pas de tragedie în Harghita: Un bărbat a fost atacat de urs. Acesta are ruptură de mandibulă şi plăgi muşcate
Sursa foto: Kutizoltan, Dreamstime.com

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a ajuns, vineri, 23 august, la spital după ce a fost atacat de un urs în apropierea localităţii Cetăţuia, județul Harghita.

Bărbatul are ruptură de mandibulă şi plăgi muşcate

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Harghita, Peter Szilard, a declarat pentru Agerpres că bărbatul prezintă numeroase plăgi muşcate şi escoriaţii la nivelul feţei, braţelor şi picioarelor, dar starea sa este stabilă.

„Colegii noştri au fost anunţaţi în această dimineaţă despre un atac de urs în localitatea Cetăţuia. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, care prezintă plăgi muşcate şi escoriaţii pe partea dreaptă a feţei, precum şi ruptură de mandibulă. De asemenea, prezintă plăgi şi escoriaţii la membrele superioare şi inferioare. Acesta a fost transportat la Spitalul din Miercurea Ciuc de un echipaj medical, iar starea pacientului este stabilă”, a menționat Peter Szilard.

Tanczos Barna: Ursul poate fi din nou vânat în România

Amintim că, după ce legea care dă udă verde pentru vânătoarea de urși în România a fost adoptată, Tanczos Barna, iniţiatorul proiectului, a precizat că măsura are rolul de a gestiona populaţia de urşi.

„După opt ani, ursul poate fi din nou vânat în România. Astfel, putem opri creşterea populaţiei de urs brun şi putem salva vieţi. Din 2016, UDMR a fost singura formaţiune politică ce a căutat constant soluţii la problema urşilor, în scopul protejării vieţilor omeneşti. Această muncă de mulţi ani s-a concretizat, marţi, când preşedintele a promulgat legea care stabileşte cotele de prevenţie şi intervenţie”, a subliniat Tanczos Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)