La Spitalul Floreasca sunt șase pacienți, toți în stare foarte gravă. Secretarul de stat Dorel Săndesc: Lăsați-ne să lucrăm! (VIDEO)

La Spitalul Floreasca sunt șase pacienți, toți în stare foarte gravă. Secretarul de stat Dorel Săndesc: Lăsați-ne să lucrăm! (VIDEO)
Foto: B1 TV

Noi date despre starea răniților în incendiul de la Colectiv care sunt internați la Spitalul Floreasca.

Dr. Ioana Grințescu, medic primar ATI, a anunțat că șase răniți se mai află la Floreasca, toți fiind stare foarte gravă.

”Au rămas aici bolnavi extem de gravi. Sunt șase pacienți, toți în stare foarte gravă, toți au probleme pulmonare extrem de grave în urma arsurilor. Unii dintre ei prezintă o componentă traumatică, au fost loviți, au fracturi de stern. (…) Cred că unii dintre ei vor putea fi transferați în zilele care urmează”, a declarat Ioana Grințescu.

Răniții din spitalele bucureștene primesc și asistență psihologică. În acest sens, traumatologul Gabriel Diaconu, reprezentant al Grupului integrat de intervenții în criză, a declarat că misiunea acestui grup se va termina în momentul în care ultimul pacient va fi integrat social.

”În acest moment am închis bucla de suport social în toate țările de destinație pentru pacienți transferați. În ceea ce privește pacienții din România, oferim sprijin psihologic și suport social familiilor aflate în suferință. (…) Intervenim și în relația cu colegii noștri de breaslă. Știm că a fost foarte greu pentru ei. Efortul nostru este centrat pe victime, pe familiile lor, pe colegii care au intervenit în seara de 30 octombrie și pe medici. (…) Această misiune se va termina în momentul în care și ultimul pacient va fi integrat social. Avem echipe de permanente în majoritatea spitalelor”, a declarat Gabriel Diaconu.

În acest context, un apel a venit din partea secretarului de stat din ministerul Sănătății, Dorel Săndesc. Acesta a cerut ca medicii să fie lăsați să lucreze și să fie ajutați de cei care își arată disponibilitatea în acest sens.

”Constatăm că există o avalanșă de injurii, de critici, de jigniri, la adresa noastră. Noi, doctorii, ne ocupăm de niște ființe fragile, aflate dintre viața și moarte. Și, din păcate, trebuie să facem acest lucru sub o ploaie de pietre. Se vrea capul tuturor. Vă întreb cine va rămâne să trateze acești pacienți? (…) Apelul meu este următorul: lăsați-ne să lucrăm, lasați-ne să ne ajute cei care pot să ne ajute. După ce vom termina de tratat şi, dacă putem, de salvat aceşti oameni, puteţi să faceţi ce vreţi, puteţi să ne ardeţi în piaţa publică! Dar acum, vă rugăm, lăsaţi-ne să lucrăm! ”, a declarat Dorel Săndesc, secretar de stat în ministerul Sănătății.

Săndesc a mai precizat că în acest moment 76 de răniți se mai găsesc în spitalele românești, iar 33 au fost transferați în străinătate.

Medic: La Spitalul Floreasca sunt șase pacienți, toți în stare foarte gravă

#DIRECT_ONE_h7wnx7#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`