“La spitalul din Vaslui se mănâncă toată ziua varză”. Un doctor de la spitalul din Vaslui revoltat de mâncarea pe care o primeşte în timpul gărzilor: Nu o să tac. Eu nu știu de frică (FOTO)
Un medic ORL-ist din Vaslui s-a revoltat de mâncarea pe care o primște în timpul gărzilor la spital. Abu Gamea Naeif a postat pe Facebook mai multe poze pentru a ilustra hrana pe care doctorii o primesc în timpul serviciului.
Fasolea cu salată de varză la prânz și piureul cu friptură şi salată de varză la cină nu i-au picat bine medicului de origine israeliană. Acesta consideră că meniul primit drept o lipsăd e respect față de medici.
”Masă de prânz medicul de gardă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui: fasoli cu varză. Aşa respect faţă de medici. (…)”, a scris pe re’eaua de socializare medicul
Pe lângă fasolea cu salată de varză, medicul Naeif afirmă că a primit şi o ciorbă cu cartofi, însă a dat-o ”la un câine din curtea spitalului”.
”La spitalul din Vaslui toată ziua se mănâncă varză” a comentat medicul, ironic, anunţând că a primit tot salată de varză, dar cu piure și friptură.
La postările acestuia au reacționat și alți doctori. În susţinerea ORL-istului au sărit şi doi foşti colegi, medicul anestezist Ion Iovu, respectiv Ecaterina Filip. Amândoi au adus critici spitalului, ba mai mult doctoriţa Filip l-a avertizat pe medicul Naeif că a primit ”pui cu bubă” şi i-a recomandat să meargă la asistentele din ATI pentru a-i ”traduce” mesajul. La rândul său, doctorul Iovu susţine că tot spitalul din Vaslui este ”o mafie” şi ”o varză”.
Deranjată de atitudinea medicului Abu Gamea Naeif, managerul spitalului l-a contactat pentru a-l avertiza.
”doamna manager a făcut o mare greşeală că m-a sunat”
„Nu o să tac. Eu nu știu de frică”, a mai spus medicul.
Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a făcut o serie de clarificări într-o declarație pentru Adevărul. Aceasta a precizat că “la masa de prânz, pe lângă porţia de fasole, domnul doctor a primit şi o porţie de friptură, pe care probabil a omis să o fotografieze, şi ciorba pe care o refuză de fiecare dată. Potrivit normelor în vigoare, medicii de gardă beneficiază de masă gratuită, valoarea meniului fiind de 7 lei pe zi. Această valoare nu am stabilit-o eu, este în legislaţie. Încercăm să oferim ce putem mai bun încadrându-ne în această sumă. Dar cu 7 lei pe zi, imaginaţi-vă ce putem face”.