Două restaurante extrem de apreciate din București, închise temporar de către ANPC pentru nereguli multiple

Două restaurante extrem de apreciate din București, închise temporar de către ANPC pentru nereguli multiple
Foto: Facebook/ La Cocosatu

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dispus închiderea temporară a restaurantelor „La Cocoșatu” și „La Gil” până la remedierea unor nereguli găsite în urma unor controale.

Mai exact, ANPC a găsit condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate și neconforme și au dispus retragerea de la comercializare a peste 250 de kilograme de produse alimentare.
De asemenea, cele două uniți au primit câte o amendă de 75.000 de lei.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că, în urma controlului făcut de comisarii instituției la restauratul La Gil din București, au fost descoperite condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, neconforme și nesigure, nu erau respectate condițiile de temperatură și era utilizată practica comercială înșelătoare, scrie News.ro.

Președintele ANPC a mai anunțat că măsura închiderii temporare până la remedierea deficiențelor a fost luată și la restaurantul La Cocoșatu din București. Totodată, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au decis oprirea definitivă de la preparare și consumul uman a 52 de kilograme de produse diverse. Horia Constantinescu a precizat că și în acest caz a fost propusă închiderea restaurantului pe o perioadă de cel mult șase luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`