La ce trebuie să fii atent când îi cumperi un cadou persoanei iubite de Valentine’s Day și Dragobete / Avertismentul ANPC
Valentine’s Day și Dragobetele sunt tot mai aproape, iar cei care vor să ofere cadoul ideal persoanei iubite trebuie să fie atenți la anumite detalii. Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Paul Anghel, a venit cu un avertisment pentru cei care se pregătesc pentru aceste sărbători.
Avertismentul ANPC pentru cei care vor să facă un cadou persoanei iubite
Directorul general al ANPC, Paul Anghel, le-a recomandat îndrăgostiților să achiziționeze cadourile doar din locurile autorizate, mai ales dacă este vorba despre dulciuri sau cosmetice.
„Sfătuiesc consumatorii să ţină cont de următoarele recomandări: la cumpărarea diverselor sortimente de bomboane şi ciocolată, care să nu le afecteze sănătatea, să aibă în vedere faptul că achiziţionarea acestor produse se face numai din locuri autorizate. Trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanţi, chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic. Înainte de cumpărare, trebuie verificată starea ambalajelor (integritate, etanşeitate) şi încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător”, a scris Paul Anghel pe Facebook.
De asemenea, directorul general al ANPC a menționat că eticheta produsului trebuie să conțină în mod obligatoriu denumirea produsului, numele și adresa producătorului, ambalatorului sau a distribuitorului, potrivit playtech.ro.
Paul Anghel le recomandă celor care vor să cumpere cadouri în perioada aceasta să le achiziționeze doar din magazine autorizate care eliberează factură sau bon fiscal. El a menționat că ambele produse, fie că este vorba despre dulciuri, fie că este vorba despre cosmetice, pot fi periculoase dacă nu sunt cumpărate de unde trebuie.
„Atenţionez asupra faptului că produsele originale nu se vând în afara lanţurilor de distribuţie cum ar fi tarabele sau persoane fizice cu sacoşă; să fie atenţi la preţuri, deoarece preţurile mici propuse sunt dubioase, produsele provenind cu siguranţă din filiere paralele; să verifice dacă calitatea ambalajului corespunde valorii produsului. Sunt şanse mari ca un produs zis “de lux”, ambalat într-o cutie de carton sau de plastic banală, să fie de fapt o contrafacere”, a mai spus el.