La ce trebuie să aibă grijă românii când pleacă în vacanță în străinătate. Sancțiuni aspre pentru turiștii care nu respectă anumite reguli

La ce trebuie să aibă grijă românii când pleacă în vacanță în străinătate. Sancțiuni aspre pentru turiștii care nu respectă anumite reguli
Madrid, Spania. Image by falco from Pixabay

Țările vestice au început să aplice sancțiuni dure pentru vizitatori, fiind afectate de supraturism. În unele zone din Spania, de exemplu, a fost interzis fumatul pe plajă, iar cei care poartă tricouri de fotbal nu sunt lăsați să intre în resturante.

Ce sancțiuni au stabilit spaniolii

În Spania, la Benidom, una dintre stațiunile renumite de pe Costa Blanca de la Marea Mediterană, autoritățile îi vor amenda pe turiștii care înoată sau dorm pe plajă noaptea cu până la 1.200 de euro, potrivit Știrile ProTv. 

În Barcelona, fumatul pe plajă a devenit interzis, iar persoanele care poartă tricouri de fotbal nu vor fi primite în restaurante.

Ce măsuri au luat oficialii din Grecia și Veneția

„Dacă vorbim despre Grecia, una dintre destinațiile favorite ale românilor, acolo au apărut restricții legate de spațiul care trebuie să existe între șezlonguri. Autoritățile vin destul de des și fac măsurători între sezlonguri. Veneția, unde avem restricții destul de mari legate de câți oameni pot să viziteze insula, nu vorbim de cei deja cazați pe insulă, au fost impuse restricții legate de numărul de turiști, astfel încât nu mai poți să vizitezi insula într-un grup mai mare de 25 de persoane”, a transmis Cristina Pipias, reprezentanta unei agenții de turism.

În Veneția, de peste 10 ani sunt interzise trollerele, după ce localnicii s-au plâns de zgomot. Cei care încalcă această regulă pot fi amendați cu sute de euro. În nord vestul Italiei, în Portofino turiștii care își fac selfie uri în locurile aglomerate pot primi o amendă de 275 de euro.

„În România, aceste reguli nu sunt la nivel de impunere, mai ales financiară, adică nu vom găsi o plajă unde să primim amendă de 100 de lei că am fumat pe plajă, dar am început și noi în zona plajelor private să avem însemne speciale, să nu aruncăm gunoiul în spații neamenajate, să nu fumăm tot așa în zone neamenajate, așezarea prosoapelor pe plajă mai ales în prima linie este interzisă în unele zone”, a transmis Cristina Pipias.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`