Kovesi, după desemnarea în funcția de procuror-șef al PE: ‘Este o recunoaștere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română. Să se continue lupta anticorupție’

Kovesi, după desemnarea în funcția de procuror-șef al PE: 'Este o recunoaștere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română. Să se continue lupta anticorupție'
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Laura Codruța Kovesi a afirmat, joi, după ce a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European, că voturile primite sunt “o recunoaștere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română.”

Kovesi a declarat la Europa FM că speră ca numirea sa “să reprezinte pentru toţi magistraţii, şi procurori şi judecători, o motivare să continue ceea ce s-a început şi s-a făcut bun”.

“Mă refer în special la lupta anticorupţie, să fie un motiv ca să apere în continuare justiţia, să reziste împotriva presiunilor şi a hărţuirilor atunci când acestea au loc”, a punctat fosta șefă a DNA.

Kovesi a câştigat cu 17 voturi din 22. Printre cei care s-au opus desemnării lui Kovese se numără şi Guvernul României. Pe lângă România, și Croaţia, Grecia şi Letonia ar mai fi votat împotriva, conform unui anunţ al lui Rareş Bogdan de zile trecute. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`