Kovesi, decorată de Ambasada Suediei: "Vânzătorii din Piața Obor vă susțin!" Mesaje laudative pentru șefa DNA de la români și ambasadori (VIDEO)

Kovesi, decorată de Ambasada Suediei: "Vânzătorii din Piața Obor vă susțin!" Mesaje laudative pentru șefa DNA de la români și ambasadori (VIDEO)

Șefa DNA, Laura Codruța Kövesi, a fost distinsă joi cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei, Majestatea Sa, Carl Gustav XVI. Distincția a fost oferită pentru „lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept”.

Titlul i-a fost înmânat oficial de către Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei la Bucureşti, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada Suediei.

"Acest premiu este o recunoaștere a realizărilor impresionante în calitate de procuror șef al DNA. Este, de asemenea, un semn de recunoaștere pentru DNA ca instituție și pentru toată echipa care lucrează în această instituție La fel de important, este o recunoaștere a României și a poporului său", a spus ambasadorul.

La eveniment au fost prezenți mai mulți diplomați europeni, ministrul Justiției Raluca Prună, dar și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

La rândul său, Kovesi a declarat că Suedia “reprezintă un model de urmat” și că, deși munca DNA îi neliniștește pe mulți, va continua această luptă împotriva corupției.

Kovesi a fost decorată de Ambasada Suediei: Toate presiunile nu au succes. Vom continua investigaţiile

#DIRECT_ONE_8gmbj7#

„Suedia reprezintă un model de urmat. Transparența autorităților în ceea ce privește banul public sunt demne de a fi însușite de țara noastră. Recunoasterea eforturilor constant din DNA, de a lupta cu coruptia la nivel inalt ne bucură. Meritul meu este de a coordona această instituție, intr-o tară în care onestitatea e respectată. Toate presiunile, incercarile de intimidare, harturie nu au succes. Continuam munca noastra la fel de consecvent si sustinut. În această luptă, nu am fost și nu sunteti singuri. Cei prezenti aici, ne-ati sprijinit in eforutrile naostre. Munca noastră îi neliniștește pe mulți ce se credeau de neatins, îi deranjeaza pe cei care voiau sa utilizeze instrumentele, instituțiile statului in scopurile proprii. Mulțumim că ne dați curaj!”, a declarat Kovesi, la ceremonia de decorare.

"Meritele DNA sunt și meritele românilor" , a spus ambasadorul Suediei.

Totodată, Amabasada Suediei a realizat un video laudativ la adresa șefei DNA, în care mai mulți români, oameni simpli, jurnaliști, precum Moise Guran, dar și ambasadori străini i-au transmit mesaje de încurajare și recunoaștere Laurei Kovesi. Clipul a fost o surpriză pentru șefa DNA, acesta fiind prezentat în cadrul ceremoniei de decorare.

Kovesi, decorată de Ambasada Suediei: Mesaje laudative pentru șefa DNA de la români și ambasadori

#DIRECT_ONE_okozj9#

“Dragă Laura Kovesi, ai condus lupta împotriva corupției în România admirabil și curajos, Datorită eforturilor tale, România ar putea deveni o poveste de success a Europei”, i-a transmis ambasadorul Finlandei, Paivi Pohjanheimo.

Mariana, o vânzătoare din Piața Obor, o asigură pe șefa DNA că toți comercianții din piață o susțin.

“Doamnă, ceea ce ați început să faceți, faceți bine. Noi, cei din Piața de la Obor, vă susținem”, a spus aceasta.

Moise Guran îi mulțumește și el lui Kovesi pentru că “ne-a salvat reputația”.

“Am 42 de ani și începusem să cred că generația mea va rata menirea de a schimba în mod fundamental țara noastră. Aș vrea să-I mulțumesc doameni Kovesi, care face parte din această generație, că ne-a salvat reputația”, a transmis jurnalistul.

“În urmă cu 3 ani, SUA i-au acordat lui Kovesi premiul “Femei curajoase din România”. DE atunci, șefa DNA a obținut rezultate impresionante. Vă dorim success în continuare și nu uitați că cei din comunitatea internațională au o poziție fermă în susținerea dumneavoastră”, a transmis Hans Klemm, amabasadorul SUA la București.

Kovesi a mai primit de-a lungul carierei cu Legiunea de onoare în grad de Cavaler de către ambasadorul Franței, premiul “Femei curajoase din România” din partea SUA și premiul „Europeanul anului 2016", acordat de Reader's Digest, pentru lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`