Kovesi consideră că ar trebui încurajate anchetele privind modul în care serviciile de informații au cheltuit banii statului (VIDEO)

Kovesi consideră că ar trebui încurajate anchetele privind modul în care serviciile de informații au cheltuit banii statului (VIDEO)
Foto: gazetadenăvodari.ro

Anchetele privind modul în care serviciile de informații folosesc banii statului ar trebui încurajate, a declarat Laura Codruța Kovesi, prezentă la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a susține o colegă cercetată disciplinar tocmai pentru că a avut curajul să dezvăluie date despre cheltuielile ilegale ale DIPI.

”Am venit să-mi susțin colega, așa cum am făcut și data trecută. Sperăm ca CSM să ia o decizie corectă. Acest dosar disciplinar a fost deschis ca urmare a faptului că un procuror din DNA a îndrăznit să verifice modul în care un serviciu de informații a folosit banii statului. Au fost investigați și sunt investigați doi foști miniștri de Interne, doi foști șefi ai unui serviciu de informații și mai mulți ofițeri de informații. Eu cred că astfel de anchete ar trebui încurajate și aștept să văd verdictul pe care CSM îl va da în această acțiune disciplinară”, a declarat Kovesi la sosire, citată de stiripesurse.ro.

Kovesi consideră că ar trebui încurajate anchetele privind modul în care serviciile de informații au cheltuit banii statului

Declarația vine în contextul în care există zvonuri că mai multe persoane influente din servicii ar vrea schimbarea lui Kovesi din fruntea DNA de teamă că procurorii din subordinea sa vor începe să investigheze modul în care și alte servicii au cheltuit banii.

Procurorul DNA Florentina Mirică este cercetată disciplinar, pentru că a desecretizat risipirea banilor publici alocați DIPI, serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit stiripesurse.ro, plângerile la CSM și Inspecția Judiciară au fost făcute de două persoane care, probabil, fac parte din cei față de care procurorul Mirică a început urmărirea penală în dosarele DIPI.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`