Kovesi: Confiscarea sediului Antena 3 are loc în baza unei hotărâri judecătorești definitive. Postul TV nu are calitate în acest dosar

Kovesi: Confiscarea sediului Antena 3 are loc în baza unei hotărâri judecătorești definitive. Postul TV nu are calitate în acest dosar

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, în cadrul emisiunii „Adevărul Live”, că decizia de confiscare a sediului Antenei 3 este o hotărâre judecătorească cu putere de lege, precizând că orice afirmație de genul „Kovesi a confiscat Antena 3” este o dezinformare.

„Aș începe prin a nega categoric că Antena 3 a fost confiscată de Kovesi și DNA sau de altă instituție care luptă împotriva corupției. Aici vorbim de o hotărâre judecătorească definitivă, care are putere de lege. Ea trebuie respectată, este definitivă și nu mai poate fi contestată, are putere executorie. Executarea nu o vor face procurorii, ci de instituțiile care au atribuții în acest sens, în special Ministerul Finanțelor Publice”, a precizat Kovesi.

„DNA are obligația de a urmări dacă au fost executate în termenele procedurale aceste confiscări. Dacă nu se vor face în termenii respectivi, avem voie să deschidem dosare penale”, a adăugat aceasta.

„Antena 3 nu are calitate în dosar, ei sunt chiriași într-o clădire a unei societăți comerciale, Grivco, față de care instanța de judecată a dispus confiscarea unui imobil. Antena 3 nu a fost trimisă în judecată în acest dosar și niciun alt jurnalist al postului”, a mai precizat procurorul șef al DNA.

Turnul Grivco și sediul Antenei 3 vor fi confiscate, în urma sentinței dată de magistrații Curții de Apel București în dosarul ICA.

Instanţa a decis, vineri, confiscarea proprietăţilor puse sub sechestru şi aflate pe numele lui Dan Voiculescu şi a celorlalţi inculpaţi.  Confiscarea sediului Antenei 3 a fost dispusă după ce s-a descoperit că acesta era chiriaș al Grivco.

Astfel, vor fi confiscate terenurile şi construcţiile din strada Gârlei în care se află sediul Grivco, precum şi imobilul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, în care se află redacţia Antena 3.

Kovesi: Neg că Antena 3 a fost confiscat de DNA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)