Cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef european sunt audiaţi în Comisia LIBE: Laura Codruța Kovesi, ultima care va vorbi (VIDEO)

Cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef european sunt audiaţi în Comisia LIBE: Laura Codruța Kovesi, ultima care va vorbi (VIDEO)
Sursă foto: Facebook / Laura Codruța Kovesi

Comisia LIBE din cadrul Parlamentului European îi audiază marţi pe cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef european: Andres Ritter, Jean-François Bohnert şi Laura Codruţa Kovesi.

Primul care a vorbit a fost candidatul Germaniei. Ritter a subliniat necesitatea înființării Parchetului European în contextul fraudelor și corupției, care slăbesc credibilitatea UE în ochii contribuabililor. În opinia sa, abordarea la nivel național nu a fost suficientă, este necesară o abordare unitară la nivelul UE, scrie Hotnews.

Întrebat de Monica Macovei privind instrumentarea de cazuri cu demnistari de rang înalt, procurorul german a arătat că a fost supus presiunii şi criticii chiar dacă nu poate să compare cu situaţia din alte state şi a susţinut că are toată admiraţia pentru Kovesi.

La rândul său, procurorul francez Jean-François Bohnert a subliniat că are dublă experienţă şi de procuror european şi de procuror naţional şi timp de 20 de ani a participat la cooperarea operațională a magistraților și în 2 rânduri a participat la construcția a 2 instrumente importante: crearea Eurojust și crearea ofițerului de legătură.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, este ultima dintre candidaţii care va vorbi în faţa comisiei LIBE.

Cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef european sunt audiaţi în Comisia Libe: Laura Codruța Kovesi, ultima care va vorbi

Urmăriți B1TV.ro și pe
`