Klaus Iohannis: Trebuie să reparăm legislația din domeniul justiției. Cât a fost la guvernare, PSD n-a făcut altceva decât să încerce să pună cizma pe gâtul justiției (VIDEO)

Klaus Iohannis: Trebuie să reparăm legislația din domeniul justiției. Cât a fost la guvernare, PSD n-a făcut altceva decât să încerce să pună cizma pe gâtul justiției (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, în conferința de presă de marți, de la Palatul Cotroceni, despre legislația din domeniul justiției, precizând că trebuie să se intervină cu măsuri ferme pentru a se repara ceea ce s-a stricat. În acest context, șeful statului a acuzat PSD că în ultimii ani în care s-a aflat la guvernare ”n-a făcut altceva decât să încerce să pună cizma pe gâtul justiției”.

Iohannis: Am fost un promotor al luptei anticorupție din prima zi de mandat. Trebuie să reparăm legislația din domeniul justiției

”Personal am fost un promotor al luptei anticorupție din prima zi de mandat, nu mi-am schimbat opinia și voi rămâne așa până în ultima zi de mandat. Eu cred că România are nevoie de luptă anticorupție eficientă. De cu totul altă părere a fost și este PSD, care timp de trei ani cât a stat la guvernare cu majoritate parlamentară n-a făcut altceva decât să încerce să pună cizma pe gâtul justiției. Au încercat să facă harcea-parcea legile justiției. Parțial au reușit, parțial i-am oprit.

Noi trebuie să reparăm tot ce s-a stricat. Trebuie să reparăm legislația din domeniul justiției, să intervenim cu măsuri clare, ferme, moderne, nu doar în a repara ce s-a stricat, ci pentru a pune la punct o legislație coerentă modernă, europeană, care ne scoate definitiv din zona statelor unde câteodată se mai poartă discuția în jurul statului de drept. Ați urmărit probabil că în ultima vreme când se vorbește în UE țări care au probleme cu statul de drept, România nu mai este o temă.

Aici avem, evident, contribuția celor 6 milioane de români care au venit și au votat la referendumul de anul trecut, în sensul solicitat de mine. Demersul este unul lung și poate să fie continuat doar cu o nouă majoritate solidă, în Parlament, pentru că după referendum, legile justiției nu mai pot fi modificate prin tot felul de ordonanțe de urgență, așa cum au făcut guvernele PSD-iste pentru a-și scăpa penalii”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce spune Klaus Iohannis despre actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu

Întrebat dacă îl vede pe actualul ministrul al Justiției, Cătălin Predoiu, ca făcând parte și din viitorul guvern, președintele a răspuns: Împreună cu ministrul Predoiu am convenit din primăvară să înceapă să lucreze la un pachet de legi care vin să îmbunătățească întreg cadrul legislativ. Esența acestui pachet a fost prezentată public, este în dezbatere publică, a asociațiilor, a mediilor de specialitate. După alegeri, propunerile vor merge în Parlament pentru a da un nou cadru întregului pachet. (…) Domnul Predoiu a pregătit acest pachet, însă cum alegerile sunt alegeri, nu cred că vă așteptați de la mine să vă spun cine pe ce portofoliu îl văd, dar domnul Predoiu a făcut o treabă bună până aici”.

Klaus Iohannis: Trebuie să reparăm legislația din domeniul justiției. Cât a fost la guvernare, PSD n-a făcut altceva decât să încerce să pună cizma pe gâtul justiției

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot