Klaus Iohannis, ședințe la Cotroceni. Ce a discutat cu prim-ministrul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (VIDEO)

Klaus Iohannis, ședințe la Cotroceni. Ce a discutat cu prim-ministrul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, două ședințe la Palatul Cotroceni. La prima întrevedere au fost convocați vicepremierul Dan Barna și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar la a doua premierul Florin Cîțu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Pe agenda discuțiilor au fost Planul Național de Dezvoltare și Reziliență, campania de vaccinare anti-COVID-19, investițiile în spitale și școli și susținerea locurilor de muncă și a antreprenoriatului.

Klaus Iohannis, discuții cu premierul Florin Cîțu și mai mulți miniștri la Cotroceni

Vicepremierul Dan Barna și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au fost convocați la Palatul Cotronceni de la ora 14.00 iar premierul Florin Cîțu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și ministrul Economiei, Claudiu Năsui de la 15.00.

La finalul discuțiilor, președintele Klaus Iohannis a susținut o scurtă declarație de presă în care a enunțat subiectele abordate și concluziile asupra căror s-au pus de acord.

Șeful statului a spus întâi că au discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență, care va fi gata până în luna aprilie și trimis spre aprobare Comisiei Europene. Fonduri europene de peste 30 de miliarde de euro urmează astfel să fie folosite mai ales în sănătate și economie.

„Avem la dispoziție peste 30 – atenție – 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară, pentru a ieși cu bine din pandemie și din criza economică generată de pandemie. Sunt oportunități uriașe”, a afirmat președintele.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Iohannis a subliniat apoi cât de importante sunt investițiile în sistemul sanitar românesc, astfel încât tragedii precum cea de la Spitalul Județean Piatra Neamț și spitalul ”Matei Balș” nu trebuie să se mai repete.

Despre investițiile în sistemul de învățământ, Klaus Iohannis a afirmat: „Dacă ne gândim doar la siguranța elevilor, este nevoie, deci, și aici de foarte multe investiții, pentru a nu avea incendii, pentru a nu avea accidente în școli, pentru a avea școli autorizate, pentru a avea elemente simple: să eliminăm încălzirea pe lemne, să eliminăm toaletele din spatele curților și așa mai departe. Pe de altă parte, avem nevoie de materiale didactice moderne, avem nevoie de școli noi, avem nevoie de școli verzi, școli care sunt exemple pentru alții cum putem să ne implicăm pentru mediu”.

Klaus Iohannis și membrii Guvernului invitați la Cotroceni au vorbit și despre măsurile ce pot fi luate în economie, pentru susținerea antreprenorilor și crearea de noi locuri de muncă.

„Este vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviți de pandemie”, a punctat președintele.

După discuția cu membrii Guvernului, Iohannis a lăudat campania de vaccinare anti-COVID-19

În cadrul aceleiași conferințe, președintele Klaus Iohannis a ținut să laude modul în care se derulează campania de vaccinare anticoronavirus în România. A precizat, cu această ocazie, că suntem în continuare în topul european la acest capitol.

„Ritmul crește de la o săptămână la alta. Cu toții sperăm ca până în vară să ieșim din pandemie, sigur, cu vaccinarea și cu respectarea restricțiilor”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”