Klaus Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Ce pensie va avea președintele României

Klaus Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Ce pensie va avea președintele României
Președintele Klaus Iohannis. Surssa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Klaus Iohannis a decis să se pensioneze din funcția de profesor de Fizică, post pe care îl ocupa la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” și pe care îl avea rezervat timp de aproximativ 27 de ani.

Ce pensie va avea Klaus Iohannis

După anunțul pensionării lui Iohannis din postura de viitor fost profesor de fizică, au început să apară primele informații despre anii de vechime ai acestuia și, desigur, despre pensia pe care o va primi de la stat, scrie Știripesurse.

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție. Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.”, a spus Anton Hadăr, conform Playtech.

„Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8.400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a mai spus Anton Hadăr, lider al Federației Naționale ”Alma Mater”, conform Antena 3 CNN.

Postul lui Klaus Iohannis, vacant

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost publicată marți, 30 aprilie, 2024.

Astfel, pe această listă se regăsește și postul de profesor pentru disciplina Fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu predare în limba germană, ce constă în 18 ore, reprezentând o catedră completă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:53 - Adrian Veștea: 98,4% dintre unitățile administrative din România beneficiază de Programul Anghel Saligny. Se adresează tuturor comunităților, indiferent de culoarea lor politică (VIDEO)
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams
11:24 - Radu Oprea, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare: De ce n-a făcut nimic Nicolae Ciucă atâta timp cât a fost premier? (VIDEO)
11:05 - Nicușor Dan l-a invitat pe Marcel Ciolacu „la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”: „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic”
10:52 - Jon Bon Jovi a salvat o femeie care dădea se arunce de pe un pod din Nashville
10:33 - Protest al nevăzătorilor împotriva legii pensiilor, pe 19 septembrie. Florentin Rădulescu: Lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ne dorim. Vom veni la București în număr mare (VIDEO)
10:32 - Consumismul și criza climatică amenință un viitor echitabil pentru umanitate, spune un raport
10:11 - Amnistia fiscală pentru persoane fizice. Ce datorii se șterg și în ce condiții
10:10 - Control judiciar pentru 6 minori care au furat o mașină și au condus-o prin Ploiești, provocând un accident
09:51 - Belarus acuză Pokemon că ar fi un instrument de spionaj occidental. Exemplul oferit de un oficial de la Minsk