Klaus Iohannis, mai mulți bani pentru vacanțe. Mirela Adomnicăi (PSD): Cred că îi puteam cumpăra un avion, până acum, din aceste cheltuieli (VIDEO)

Klaus Iohannis, mai mulți bani pentru vacanțe. Mirela Adomnicăi (PSD): Cred că îi puteam cumpăra un avion, până acum, din aceste cheltuieli (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD, Mirela Adomnicăi, a avut o intervenție în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, unde a comentat subiectul referitor la vacanțele președintelui Klaus Iohannis, care au costat milioane de euro. Mirela Adomnicăi a spus că din toți acești bani cheltuiți pe aceste vacanțe, Administrația prezidențială ar fi putut să îi cumpere președintelui un avion personal.

“Suntem singura țară din Uniunea Europeană, al cărui președinte călătorește cu avion personal și secretizează costurile și a fost, într-adevăr, în Asia cu o cheltuială de 1.000.200 EUR, dar a fost și în America de Sud, tot la 1.000.200 EUR, iar turneul de 10 zile din Africa cred că se va ridica pe aceeași sumă. Pe de altă parte, bugetul aprobat pentru 2023, la Administrația prezidențială a fost de 27 de milioane de lei. A fost suplimentat o dată cu 7,5 de milioane și se pare că ieri, prin memorandum-ul acela secretizat a fost din nou suplimentat. Dacă faci un calcul simplu, Administrația prezidențială mai are la dispoziție, până la sfârșitul anului, undeva în jur de 4 milioane de lei.

Cu Africa am avut o relație foarte bună, iar Africa are un potențial extraordinar.

Suntem singura țară din Uniunea Europeană cu cheltuieli secretizate pe ceea ce înseamnă deplasările președintelui cu avionul personal. Cred că-i puteam cumpăra un avion până acum din cheltuieli.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`