"Klaus Iohannis le-a spus – rece şi fără perdeluţă – Adio, PNL!". Lelia Munteanu: Blaga și Gorghiu seamănă tot mai mult cu două orfeline. Dintre mărăcini răsare, ca o jucărie cu resort, "premierul din umbră" Predoiu

"Klaus Iohannis le-a spus - rece şi fără perdeluţă - Adio, PNL!". Lelia Munteanu: Blaga și Gorghiu seamănă tot mai mult cu două orfeline. Dintre mărăcini răsare, ca o jucărie cu resort, "premierul din umbră" Predoiu

Planurile PNL au eșuat. Liberalii așteptau cu sufletul la gură de aproape un an să preia ștafeta de la Guvernul Victor Ponta, iar „strada” le-a încurcat socoteliile. Pus în fața cerințelor românilor și conștientizând că nu are altă variantă, Iohannis a uitat promisiunile făcute liberalilor și l-a nominalizat în funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș, în timp ce Cătălin Predoiu, premierul din umbră al PNL, se încălzea pe margine de la finele anului trecut.

Jurnalista Lelia Munteanu descrie, într-un articol pentru gândul, schimbarea evidentă pe fețele celor doi copreședinți ai PNL, survenită în urma deciziei lui Iohannis.

“Cuplul co+co. În vremurile lor bune, păreau un tată expirat cărând după el, la serviciu, o fiică imposibil de lăsat acasă, din prudenţă. Astăzi, cei doi Co seamănă tot mai mult cu două orfeline fugite din internat, la un suc, pe o vreme câinoasă. Camerele de luat vederi le fixează cu un ochi mustrător de dirigintă”, scrie Munteanu.

Atât de bine merg lucrurile în marele PNL încăt nu au reușit să se pună de acord cu numirea unui președinte. Astfel, aceștia continuă să aibă doi copreședinși, unul de la vechiul PNL – Alina Gorghiu, iar celălalt – Vasile Blaga, din partea PDL.

“În spatele lor e un hăţiş de proceduri de fuziune niciodată încheiate. Uneori, dintre mărăcini răsare câte un membru, agitându-se confuz. Până mai ieri se iţea, ca o jucărie cu resort, şi Premierul din Umbră”, explică jurnalista.

Când credeau că perioada neagră s-a terminat și că în sfârșit vor pune mâna pe ciolan, liberalii s-au izbit de vocea străcii. Astfel, încercând să se căpătuiască cât de cât, în aceste zile s-au votat legi precum: majorarea salariilor bugetarilor și majorarea pensiilor aleșilor locali.

“În Parlament, aleşii lor îşi votează cu dreapta privilegii de stânga, zoriţi ca la spartul târgului. După cât sunt de lihniţi, nu m-aş mira să fi şterpelit ei bilele din urnă”, mai scrie Lelia Munteanu.

“Marţi, Klaus Iohannis le-a spus – rece şi fără perdeluţă – “Adio, PNL!”.

Ce le-a mai rămas? Să celebreze un an de la câştigarea prezidenţialelor. Mai realist ar fi: 11 ani de la inventarea Facebook”, conchide jurnalista.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`