Klaus Iohannis lansează a treia carte: „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” (FOTO)

Klaus Iohannis lansează a treia carte: „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” (FOTO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannia va lansa o nouă carte. Volumul se numește „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și va apărea la Curtea Veche Publishing.
Este vorba despre ”un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent”, potrivit unui comunicat de presă citat de G4 Media.

În introducerea cărții, șeful statului afirmă că a încercat să prezinte, ”într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european”.

„Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicită, astăzi, atenția lumii întregi”, a precizat Klaus Iohannis, potrivit comunicatului citat.

Șeful statului a mai publiat două volume până cum. Este vorba despre cărțile „Pas cu pas” şi „Primul pas”, apărute la aceeași editură.

Foto: facebook.com/klausiohannis

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul
18:47 - Un bărbat a murit după a căzut cu mașina de pe un pod. În autoturism era și o fetiță de 9 ani
18:28 - Elena Lasconi: E nevoie de reformă în Justiție. Să lăsăm oamenii de bună-credință să-și facă treaba, să premiem profesioniștii și să-i scoatem din schemele dubioase pe cei care murdăresc ideea de justiție și de dreptate
18:12 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 27 octombrie – 2 noiembrie 2024. O perioadă care îi recompensează pe cei care au muncit foarte mult (VIDEO)
17:14 - Iran se consideră „îndreptățit și obligat să se apere”, după atacul israelian de sâmbătă dimineață
16:53 - BOR acuză Ucraina că „a amânat nejustificat” recunoașterea unei structuri religioase românești
16:34 - Marcel Ciolacu: Motorul economiei României stă în industria auto, care generează un venit de peste 13% din PIB. Sunt 230.000 de români care lucrează în această industrie (VIDEO)
16:31 - Muraru, nașul mare la botezul alianței penalo – extremiste PNL – AUR, care a pus vicii la CJ Iași