Klaus Iohannis, înainte de vizita la Vatican: Voi adresa o invitație Papei Francisc de a vizita România, în 2018 când sărbătorim 100 de ani de existență a României moderne (VIDEO)

Klaus Iohannis, înainte de vizita la Vatican: Voi adresa o invitație Papei Francisc de a vizita România, în 2018 când sărbătorim 100 de ani de existență a României moderne (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Românie Klaus Iohannis începe joi o vizită la Vatican, unde va fi primit de Papa Francisc. Șeful statului a declarat înainte de plecarea din țară că vizta pe care o face este foarte importantă, fiind prima vizită oficială la acet nivel de la începutul pontficatului Papei Francis.

„Este o vizită foarte importantă din multe puncte de vedere. Este prima vizită oficială la acest nivel de la începutul pontificatului Papei Francics, exact mâine, pe 15 mai, aniversăm 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun”, a declarat Iohannis.

”Cu sanctitatea sa Papa Francisc vom avea un schimb de opinii pe teme bilaterale, europene și internaționale. Voi adresa o invitație Papei Francisc de a vizita România. Am discutat cu Preafericitul Daniel despre această chestiune și Biserca Ortodoxă Română sustine 100% acest demers. Dorința noastră este ca vizita să fie în 2018, anul în care sărbătorim 100 de ani de existență a Românei moderne. România are vocația unei relații speciale cu Sfântul Scaun”, a mai spus președintele.

Înainte de a se întâlni cu Papa Francis, Klaus Iohannis cva fi prezent joi la Milano unde va vizita pavilionul românesc de la Expoziția Universală Milano 2015. Tot în cursul zilei de joi, șeful statului va avea o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Milano.

Klaus Iohannis, despre vizita la Vatican

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei