Klaus Iohannis a semnat decretul: Simina Tănăsescu, numită în funcția de judecător la Curtea Constituțională 

Klaus Iohannis a semnat decretul: Simina Tănăsescu, numită în funcția de judecător la Curtea Constituțională 
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Elena-Simina Tănăsescu este numită în funcția de judecător la Curtea Constituțională, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 mai a.c., decretul privind numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a doamnei Elena-Simina Tănăsescu pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019”, se arată în comunicatul citat.

Până în iunie 2018, Simina Tănăsescu a fost consilier prezidențial la Departamentul Reformă Instituțională și Constituțională. Tănăsescu a demisionat în contextul scandalului privind mandatul judecătorului Petre Lăzăroiu de la Curtea Constituțională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul
18:47 - Un bărbat a murit după a căzut cu mașina de pe un pod. În autoturism era și o fetiță de 9 ani
18:28 - Elena Lasconi: E nevoie de reformă în Justiție. Să lăsăm oamenii de bună-credință să-și facă treaba, să premiem profesioniștii și să-i scoatem din schemele dubioase pe cei care murdăresc ideea de justiție și de dreptate
18:12 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 27 octombrie – 2 noiembrie 2024. O perioadă care îi recompensează pe cei care au muncit foarte mult (VIDEO)
17:14 - Iran se consideră „îndreptățit și obligat să se apere”, după atacul israelian de sâmbătă dimineață
16:53 - BOR acuză Ucraina că „a amânat nejustificat” recunoașterea unei structuri religioase românești
16:34 - Marcel Ciolacu: Motorul economiei României stă în industria auto, care generează un venit de peste 13% din PIB. Sunt 230.000 de români care lucrează în această industrie (VIDEO)
16:31 - Muraru, nașul mare la botezul alianței penalo – extremiste PNL – AUR, care a pus vicii la CJ Iași