Klaus Iohannis de Ziua Veteranilor: ARMATA a plătit un preţ greu

Klaus Iohannis de Ziua Veteranilor: ARMATA a plătit un preţ greu

Preşedintele Klaus Iohannis le mulţumeşte veteranilor de război pentru tot ceea ce au făcut în serviciul patriei, în contextul zilei dedicate celor care au apărat cu propria viaţă valorile naţionale, reiese dintr-un comunicat transmis de Administraţia prezidenţială, transmite Agerpres.

„Cinstim astăzi dragostea de ţară, jertfa şi sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare şi violente încleştări militare din istoria omenirii, fie că ne referim la cele Două Războaie Mondiale sau la Războiul de Independenţă. Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare. Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului de sânge al eroilor noştri care, pe parcursul istoriei, au făcut posibil visul Marii Uniri, devenit realitate la 1 Decembrie 1918. Avem responsabilitatea ca, la rândul nostru, să acţionăm cu toată priceperea, energia şi forţa pentru apărarea intereselor naţionale ale României”, se arată în mesajul transmis de preşedinte, de Ziua Veteranilor de Război.

El a adăugat că în anul Centenarului Marii Uniri, sunt cu atât mai importante şi de apreciat eforturile Armatei României „de a duce mai departe glorioasa moştenire a generaţiilor de bravi ostaşi”.

Preşedintele şi-a exprimat aprecierea şi pentru rezultatele sportive deosebite ale militarilor români, răniţi sau invalizi în urma participării la misiuni externe sau la acţiuni militare interne, care au arătat „că limitele pot fi depăşite prin solidaritate, perseverenţă şi spirit de învingător”.

Iohannis a evidenţiat de asemenea contribuţia asociaţiilor de veterani la păstrarea valorilor naţiunii române, la formarea şi educarea generaţiilor tinere.

„Le mulţumesc veteranilor de război pentru tot ceea ce au făcut în serviciul patriei şi le transmit un cald omagiu, alături de cele mai sincere felicitări şi urări de viaţă lungă, sănătate şi împliniri personale. La mulţi ani!”, se arată în încheierea mesajului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie