Iohannis a atacat la CCR legea care modifică regulile de circulaţie

Iohannis a atacat la CCR legea care modifică regulile de circulaţie

Președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională legea care aduce o serie de modificări regulilor de circulație.

De altfel, polițiștii au atras atenția că o intrare în vigoare a acestor modificări va duce la creșterea numărului de victime pe șoselele din România.

De exemplu, Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui, în care atrăgea atenţia că ”numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”. Poliţiştii i-au cerut lui Iohannis să nu promulge legea, pe care o consideră un ”pariu cu viaţa cetăţenilor” şi i-au solicitat să atace la Curtea Constituţională prevederile acesteia.

Legea a pornit de la un proiectpropus de deputatul PNL Florin Roman. Inițial, oficialii Guvernului au anunțat că vor fi împotrivă, dar apoi s-au răzgândit. Inițiativa a fost votată de aleși din toate partidele, cu excepția USR.

”Este pur și simplu o oroare. S-a transformat într-o caricatură controlul și aplicarea legii rutiere în ce privește viteza de circulație: «atenție că în 500 de metri trebuie să mergeți un pic încet vreo 2-300 de metri, apoi puteți s-o călcați din nou». Oribil sentimentul când vezi că toate celelalte partidele politice votează la unison mizeria asta. La fiecare vot: pădure de mâini pentru, 6 voturi împotrivă de la USR”, a scris, la acea vreme, Cătălin Drulă, deputat USR.

Proiectul prevede că mașinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afişat cu 500 – 1.000 de metri înainte, pe sensul de mers. Panoul se montează de către administratorul drumului la solicitarea poliţistului, iar maşinile cu radar trebuie să fie inscripţionate vizibil, dar şi poziţionate vizibil. Mai mult, proiectul prevede ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`