Klaus Iohannis: Avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi, dar plafonarea la 10.000 de cazuri este mult prea sus

Klaus Iohannis: Avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi, dar plafonarea la 10.000 de cazuri este mult prea sus
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni, pe tema Planului Național de Recuperare și Reziliență, că apar deja primele efecte ale măsurilor impuse de Guvern în luna octombrie și menite să limiteze răspândirea noului coronavirus. Șeful statului a vorbit despre o plafonare a numărului de cazuri de COVID-19, însă a atras atenția că o fază de plafon cu 10.000 de cazuri este prea mult, motiv pentru care a fost nevoie de instituirea unui nou set de măsuri care a intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni.

Klaus Iohannis: Avem un impact al setului de măsuri luate în luna octombrie

”Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile și începând din această săptămână este în vigoare un nou set de măsuri. La mijlocul lui octombrie, Guvernul prelungise starea de alertă și instituise un set de măsuri. Avem un impact al acestui setde măsuri, măsurile din octombrie.Avem, cam de două săptămâni,o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta este o veste bună și ne arată că măsurile au efect.

Pe de altă parte, vedem foarte clar că trebuie să avem răbdare și trebuie să respectăm aceste măsuri. Acest efect de plafonare a apărut în urma stului din octombrie, nu în urma setului de luni. Trebuie însă să fim sinceri și să spunem că plafonarea la 10.000 este mult prea sus. Avem un număr prea mare de cazuri grave la terapie intensivă și avem un număr mult prea mare de decese și atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, setul care a intrat în vigoare de luni”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis:Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră șipentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale

În acest context, șeful statului a făcut din nou apel la populație să respecte regulile instituite de autorități și să aibă răbdare.

”Va trebui să așteptăm două-trei săptămâni până când noul set de măsuri va produce efectele dorite – îngrădirea pandemiei, scăderea sau cel puțin limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave și, evident, o reducere a mortalității. Vă solicit tuturor, respectați noul set de măsuri. Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră, a tuturor, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale”, a mai spus Iohannis.

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând din 14 noiembrie.

Peste 9.400 de noi cazuri de coronavirus, în România, în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategicăa anunțat, vineri, că în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 9.489 de noi cazuri de infectare cucoronavirus. Asta în condițiile în care în același interval au fost prelucrate 37.136 de teste. În acest moment, în spitalele de profil din România sunt internați 12.892 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19, dintre care în secțiile de terapie intensivă se află 1.149 de presoane.Autoritățile au mai anunțat și că, de joi până vineri, au decedat alte 174 persoane testate pozitiv cucoronavirus.

Aceste date vin după ce joi, România a înregistrat peste 10.000 de noi îmbolnăviri.

Klaus Iohannis: Avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi., dar plafonarea la 10.000 de cazuri este mult prea sus

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)