Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care Ministerul Educaţiei trebuie să asigure elevilor sau cadrelor didactice, la cerere, un laptop sau o tabletă conectate la internet

Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care Ministerul Educaţiei trebuie să asigure elevilor sau cadrelor didactice, la cerere, un laptop sau o tabletă conectate la internet
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede obligativitatea de a asigura elevilor sau cadrelor didactice accesul la cerere, la un laptop sau la o tabletă, conectate la internet, de către Ministerul Educației.

Măsura vizează sistemul de e-learning desfăşurat în afara orelor de la clasă și este luată în contextul în care din luna martie cursurile s-au desfășurat online în România, în contextul pandemieid e COVID-19.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor si profesorilor infrastructura necesara, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şolare de e-leaming şi a altor platforme educaţionale agreate”, este prevederea adăugată în legea promulgată de Iohannis.

Legea a fost adoptată în 23 iunie de Senat, for decizional, şi trimisă președintelui la promulgare o zi mai târziu. Legea a fost inițiată de un grup de parlamentari PSD, între care Ecaterina Andronescu.

Nu mai puțin de 20 de asociații și federații de elevi, studenți și părinți i-au cerut lui Iohannis să promulge legea care prevede asigurarea accesului la educație online pentru toți elevii și profesorii.

Cursurile au fost suspendate din 11 martie

Amintim că Guvernul Româniai a decissupendarea cursurilorîn data 11 martie pe fondul răspândirii nouluicoronavirus. De atunci, cei mai mulți dintre elevi fac cursurile online sau în sistem de teleșcoală.

Anunțul făcut prima dată de premierul Ludovic Orban prevedea ca măsura să fie în vigoare doar până la 22 martie. Ulterior, pe fondul agravării situației mondiale, dar și din România din cauzaCOVID-19, suspendarea cursurilor a fost prelungită.

Elevii ar putea veni prin rotație la școală, din toamnă, dacă România va fi lovită de un nou val de COVID-19

Ministrul Monica Anisie a explicat, în direct pe B1 TV, că dacă temerile experților se adeveresc și lumea va fi traversată de un nou val de COVID-19, elevii ar putea veni prin rotație la școală, din toamnă, când este programată redeschiderea.

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică.Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”