Jurnalistul BBC care comenta ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris n-a recunoscut-o pe Nadia Comăneci: „Este strigător la cer”

Jurnalistul BBC care comenta ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris  n-a recunoscut-o pe Nadia Comăneci: „Este strigător la cer”
Comentatorul scoțian Andrew Cotter n-a recunoscut-o pe „Zeița de la Montreal”, sursă foto X

Andrew Cotter (51 de ani), cel care a comentat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris pentru BBC, nu a recunoscut-o pe Nadia Comăneci (62 de ani). Fosta mare gimnastă româncă a purtat flacăra olimpică alături de Rafael Nadal, Serena Williams și Carl Lewis.

Faptul că Nadia Comăneci a fost printre cei care purtau flacăra olimpică i-a luat pe nepregătite pe comentatori

În general, sportivii țării gazdă au onoarea de a purta flacăra olimpică. De data aceasta însă, Parisul a ținut secretul până în ultimul moment și de aceea comentatorii TV au fost derutați, atât în cazul Nadiei, cât și în situația altor sportivi care au avut această onoare.

Nadia Comăneci s-a aflat în barca de pe Sena care a dus flacăra olimpică la Grădinile Tuileries, vineri, alături de fostul sprinter Carl Lewis și legendarii jucători de tenis Rafael Nadal și Serena Williams.

Evenimentul a fost transmis și de BBC, dar comentatorul scoțian Andrew Cotter n-a recunoscut-o pe „Zeița de la Montreal”, iar fanii româncei au remarcat acest lucru.

Pe Twitter au apărut numeroase reacții ale internauților care au fost uimiți de faptul că numele Nadiei n-a fost rostit de comentatorii BBC, informează Golazo: „În barcă se află și Nadia Comăneci, dar nu este menționată de comentatorii BBC”, „Este strigător la cer” sau „Comentatorilor BBC să le fie rușine că nu știu cine este Nadia Comăneci! S-au referit la ea drept «o femeie»”.


Nici L’Equipe n-a remarcat-o în prima fază pe fosta mare sportivă, numele Nadiei apărând târziu în live-ul realizat de cotidianul francez.
„Pentru început, este 100% tenis pe un vas care navighează pe Sena. Nadal servește, Williams returnează, toată lumea este câștigătoare. Regina tenisului îi predă ștafeta Nadiei Comăneci, care apoi i-o oferă lui Carl Lewis. Iconic!”, a scris L’Equipe.

The Guardian a remarcat faptul că Serena Williams s-a agățat de Nadia în timp ce treceau pe sub un pod.
„Doar Nadia Comăneci, poate nesurprinzător pentru o femeie care a câştigat două medalii olimpice de aur la bârnă, a părut netulburată în timp ce barca se clătina zdravăn. La un moment dat, Williams a părut temătoare şi s-a agăţat de Nadia pentru a se linişti”, notează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:54 - Focuri de armă lângă Consulatul israelian din Munchen și Centrul de documentare a ororilor naziste. Operațiune majoră a poliției în desfășurare
10:42 - Americanii care se ocupă de mini-reactoarele de la Doicești vor fi plătiți la oră. Costurile pot depăși 156 de milioane de dolari
10:31 - ANM, mesaj de vreme severă. Cod galben de instabilitate atmosferică
10:30 - „În slujba Țării”. Cartea lui Nicolae Ciucă, anunțată printr-un clip de prezentare în care difuzează în premieră imagini de pe front, cu luptele din Irak și Afganistan (VIDEO)
10:10 - Mihai Daraban: România are nevoie de o dinamizare a relațiilor comerciale cu Chile
10:08 - Bernd Storck, demis de la Sepsi după un start de sezon sub așteptări / În două zile au rămas fără echipă nu mai puțin de trei antrenori din Superligă
10:02 - Membrii regali activi trebuie să respecte o regulă foarte strictă. Despre ce este vorba
10:00 - Volvo renunță la planul de a vinde doar vehicule electrice până în 2030 și dă vina pe infrastructura de încărcare și pe taxele impuse Chinei
09:56 - Ștefan Popescu, despre vizita lui Marcel Ciolacu: Israelul este cel mai important partener al României din afara sferei euroatlantice. Noi, mergând acolo, consolidăm și parteneriatul cu SUA (VIDEO)
09:41 - Rareș Hopincă a comparat PNL cu „un copil de părinți divorțați”: „Se duce când la mama, când la tata, și atunci când mama nu îi cumpără adidași amenință că pleacă la tata. Ne aflăm într-un scenariu care devine oarecum ridicol” (VIDEO)