Judecătorul Liviu Marinescu, sancționat de CSM pentru exercitarea funcției cu neglijență

Judecătorul Liviu Marinescu, sancționat de CSM pentru exercitarea funcției cu neglijență

Judecătorul Liviu Marinescu de la Judecătoria Brașov a fost sancționat de CSM cu diminuarea indemnizației cu 15% pentru exercitarea funcției cu rea credință sau neglijență, scrie Mediafax.

 ”În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a aplicat domnului Marinescu Liviu, judecător în cadrul Judecătoriei Braşov, sancţiunea disciplinară constând în ‘diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 15% pe o perioadă de 6 luni’ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I şi lit. t) raportat la art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ – ‘nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…’ şi ‘exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă’ „, conform unui comunicat de presă al CSM.

 Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi atacată cu recurs, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`