Judecătorul Cristi Danileț se întoarce în magistratură după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară

Judecătorul Cristi Danileț se întoarce în magistratură după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară
Foto: Cristi Danileț / Facebook

Cristi Danileț se întoarce în magistratură după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară. „S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului”, a transmis judecătorul.

Cristi Danileț revine în magistratură

„Azi am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului.

Am fost reprezentat de doamna avocat Nicoleta Popescu, din București. E a doua cauză în care mă reprezintă cu succes!”, a scris Danileț, pe Facebook.

Acesta a precizat că a fost suspendat din funcție din 13 decembrie 2021 până azi, soluția de revenire în magistratură fiind definitivă.

„Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”, a mai transmis Danileț.

Cum a ajuns Danileț să fie exclus din magistratură de trei ori

Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj, a fost exclus din magistratură de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în decembrie 2021 din cauza a două postări pe Tik Tok. Atunci, cazul lui a ajuns și în Washington Post.

În mai 2022, el a fost iar exclus pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri, iar două luni mai târziu a fost exclus a treia oară sub acuzația de exercitare a funcției cu gravă neglijență.

În toate aceste cazuri, Curtea Supremă i-a dat dreptate, așa că Danileț va reveni în magistratură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`