Judecătorul Cristi Danileţ a ieșit victorios din procesul cu CSM. „Am fost suspendat degeaba”

Judecătorul Cristi Danileţ a ieșit victorios din procesul cu CSM. Am fost suspendat degeaba
Foto: Cristi Danileț / Facebook

Judecătorul Cristi Danileţ a ieșit victorios din procesul ce contesta excluderea din magistratură cauzată de câteva filmuleţe încărcate pe TikTok. În ciuda faptului că decizia instanţei rămâne definitivă, judecătorul a specificat că mai urmează două procese pe rol. Înalta Curte s-a răzgândit cu privire la măsura luată și o va înlocui cu un avertisment. De asemenea pe data de 16 decembrie va fi adoptată o nouă lege potrivit căreia faptele de acest fel nu o să mai fie sancţionate deloc.

”Am câştigat procesul cu CSM. Primul, din cele trei”, a anunțul făcut, luni, pe Facebook, de Cristi Danileţ.  Acesta mai adăugat că pe data de 13 decembrie 2021 a fost sancţionat de CSM ”la modul cel mai drastic: pentru două filmuleţe ce ţin de viaţă privată postate pe TikTok”.

A scăpat doar cu un avertisment

Am fost sancţionat cu EXCLUDEREA. Din cele 6 sancţiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră. Deşi soluţia nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcţie: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alţi judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu şi am fost lăsat fără niciun fel venituri (deşi am o mamă şi o fiică în întreţinere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, a fost declarația dată de Cristi Danileţ, potrivit news.ro.

Acesta a mai precizat că legea prevede motivarea soluției de către CSM, în 20 de zile. ”Am primit motivarea după…6 luni. Am declarat recurs, a venit vacanţa de vară, apoi în toamnă a fost primul termen de judecată când mi-am angajat avocat, pe doamna Nicoleta Popescu, iar azi, 12 dec. 2022, s-a judecat definitiv recursul. Completul de 5 judecători al ICCJ a decis că sancţiunea dată de CSM este greşită şi a schimbat-o în AVERTISMENT, adică cea mai puţin severă din cele şase sancţiuni posibile”.

Judecătorul a mai scris că pe data de 16 dec. 2022 va intra în vigoare o nouă lege legată de statutul magistraţilor: ”Fapte de genul celei comise de mine şi pentru care am fost sancţionat, totuşi, NU VOR MAI FI ABATERI. Aşadar, am fost suspendat degeaba. Şi, totuşi, nu pot să mă întorc la locul de muncă, pentru că între timp CSM a mai dat două sancţiuni împotriva mea, tot cu excludere şi tot cu suspendare pe parcursul soluţionării recursului. Urmează recursurile şi acolo, după ce CSM mi-a comunicat cu mare întârziere motivarea soluţiilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`