Judecătorii au confirmat pentru a treia oară că baronul de Mehedinţi, Adrian Duicu, făcea trafic de influenţă din sediul Guvernului.
Informaţia apare în motivarea prin care mandatul de arestare preventivă a lui Adrian Duicu a fost prelungit pe data de 28 mai la Curtea de Apel Bucureşti.
În referat, anchetatorii susţin că în iunie 2013 baronul de Mehedinţi a fost la Guvern, unde şi-a folosit influenţa pentru şeful poliţiei judeţene Mehedinţi, Constantin Ponea, care l-ar fi ajutat să câştige procesul de incompatibilitate cu ANI.
În motivarea Curții de Apel de la sfârșitul lunii mai, judecătorii constată că Adrian Duicu făcea trafic de influență la nivel înalt și confirmă referatul DNA cu propunerea de arestare.
Magistraţii au validat astfel probele procurorilor, care spun că traficul de influenţă exercitat de către Adrian Duicu chiar de la Guvern a dat roade.
„În perioada martie-iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian a afirmat faţă de numitul Ponea Constantin Ștefan faptul că are influenţă asupra mai multor funcţionari publici, influenţă care s-a dovedit a fi reală”, se arată în referatul DNA.
În plus, DNA susţine că Adrian Duicu prin intermediul lui Bidilici Adrian şi Mijache Loredana-Andreea a cerut tuturor primarilor şi tuturor funcţionarilor publici cu funcţii de conducere de pe raza judeţului Mehedinţi, să plătească contravaloarea unor „urări” care aveau să fie difuzate la cele două posturi de televiziune la care erau acţionari membri familiei Duicu.
Concret, fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de „urări” a trebuit să plătească suma de 600 lei. Cei care nu plăteau erau trecuţi pe o listă neagră şi erau uneori supuşi unor presiuni. Judecătorii au constat în motivarea de pe 28 mai că însuşi Adrian Duicu superviza colectarea banilor.