Judecătoria Sectorului 5 a decis revocarea judecătorului Cristi Dănileț din CSM

Judecătoria Sectorului 5 a decis revocarea judecătorului Cristi Dănileț din CSM

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 a hotărât, miercuri, declanșarea procedurii de revocare din CSM a judecătorului Cristi Dănileț.

Revocarea acestui a fost votată  de către toți cei 23 de magistrați prezenți la ședință.

Judecătoriile din sectoarele 2 şi 6 au convocat pentru vineri adunările generale, Judecătoria Sectorului 4 pentru joi, iar Judecătoria Sectorului 3 pentru luni, în timp ce Judecătoria Sectorului 1 nu a programat încă o asemenea adunare, scrie Agerpres.

Toate judecătoriile din ţară sunt obligate să convoace adunări generale, după ce Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat luni procedura de revocare a judecătorului Cristi Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii.

Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat că Danileţ şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile de membru al CSM prin faptul că a participat activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii CSM şi prin declaraţiile ale publice a lăsat impresia că urmăreşte mai degrabă să-şi promoveze propria imagine decât interesele judecătorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`