Judecătoria Mangalia se pronunță în dosarul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai. Pedeapsa maximă este de 10 ani și jumătate de închisoare

Judecătoria Mangalia se pronunță în dosarul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai. Pedeapsa maximă este de 10 ani și jumătate de închisoare
Inquam Photos / George Calin & Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătoria Mangalia urmează să se pronunțe vineri, 31 ianuarie, în cazul lui Vlad Pascu, responsabil pentru accidentul mortal din localitatea 2 Mai, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața.

Pedeapsa maximă pe care o poate primi este de zece ani și jumătate de închisoare

Hotărârea instanței nu va fi definitivă. Vlad Pascu și-a prezentat ultimul cuvânt în scris, depunând un memoriu la dosar.
Pronunțarea are loc la aproape un an de la primul termen al procesului.

La Judecătoria Mangalia a avut loc, în 17 ianuarie, ultimul termen în procesul în care Vlad Pascu a fost judecat pentru producerea accidentului rutier din 19 august 2023 în urma căruia doi tineri au murit.

Apărătorul uneia dintre familiile victimelor accidentului de la 2 Mai, avocatul Adrian Cuculis, a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia: ”Am ajuns la finalul procesului. Cred că au fost emoţii pentru toate părţile. Este o chestiune istorică, este, cred primul proces care a fost urmărit de presă de la început până la sfârşit.

Şi este important pentru că, deşi în contradicţie cu ceea ce am auzit astăzi în sala de judecată, lucruri pe care nu mi le-aş fi imaginat, respectiv că procesul, indiferent ce se întâmplă cu el, pe drumurile publice nu se va schimba nimic sau, de fapt, soluţia din acest dosar nu o să schimbe cu absolut nimic ţara. Ba da, eu cred că deja a fost schimbată încă de la momentul în care s-a petrecut accidentul”, a afirmat Adrian Cuculis, citat de Ziare.

El a precizat că a cerut pedeapsa maximă pentru Vlad Pascu.

”Concluziile noastre au fost de aplicare a unei pedepse maxime, respectiv cea pe care o permite legea în momentul de faţă, este de zece ani, şase luni şi 20 de zile, cu aplicarea, bineînţeles, a despăgubirilor pe care noi le-am cerut, părţile civile.

Şi sigur că, nu în ultimul rând, Parchetul a susţinut exact acelaşi lucru, orientarea către maximul pedepsei, ceea ce înseamnă, dacă instanţa va ţine cont, un maxim de 10 ani, 6 luni şi 20 de zile.

Despăgubirile urmează să le stabilească instanţa în funcţie de solicitări. Noi le-am solicitat cum le-am solicitat în toate dosarele la maximum din grila RCA, respectiv din lege, iar treaba asta o să o cântărească instanţa de judecată în funcţie de declaraţiile pe care părţile le-au dat”, a explicat avocatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`