Judecătoarele care i-au anulat pedeapsa lui Dinel Staicu, suspendate din funcție de către CSM

Judecătoarele care i-au anulat pedeapsa lui Dinel Staicu, suspendate din funcție de către CSM

Judecătoarele Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă au fost suspendate din funcție de către Secția pentru judecători a CSM, după ce cele două au fost trimise în judecată pentru că au anulat pedeapsa primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor.

Decizia CSM a venit în urma unei solicitări a DNA, după ce procurorii le-au trimis în judecată pe cele două pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și fals intelectual, scrie Mediafax.

Alături de cele două a fost trimisă în judecată și judecătoarea Veronica Cîrstoiu, tot de la Curtea de Apel București, procurorii DNA cerând ca cele trei să plătească suma de 18 milioane de lei, reprezentând prejudiciul cauzat de Dinel Staicu bîncii.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 22 februarie 2012, cele trei judecătoare de la Curtea de Apel București — Secția I Penală au falsificat, cu prilejul redactării, decizia penală nr. 381/22.02.2012, pronunțată în dosarul nr. 9972/2/2011. Decizia viza admiterea contestației în anulare depuse de Dinel Nuțu (fost Staicu) față de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiași instanțe îl condamnase definitiv la 7 ani închisoare. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`